Σε ξεκάθαρο «ανθρώπινο λάθος» χρεώνει την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου στις Σέρρες ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων της πόλης.

Ο Γιώργος Κοτσανπαπάς, μιλώντας στο Open για τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, εκτίμησε πως οι δύο υπεύθυνοι της εργασίας έκαναν μόνο ένα λάθος, το οποίο όμως ήταν και το μοιραίο.

«Τα έκαναν σωστά ως ένα σημείο. Ξέχασαν όμως κάτι... Να απομονώσουν τον καυστήρα, ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Βεβαίως και ήταν ανθρώπινο λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω αν το συνεργείο ήταν πιστοποιημένο. Κατ’ αρχάς, ο εργολάβος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Αρα από το νόμο πρέπει να ξέρει να κάνει τα πάντα. Αρα μπορεί να επεμβαίνει όπου θέλει και να κάνει ό,τι θέλει», πρόσθεσε ο κ. Κοτσανπαπάς.

Ο πρόεδρος των συντηρητών σημείωσε ότι οι εργολάβοι δεν μπορούν να κάνουν εργασίες με μηχανήματα εν ώρα λειτουργίας.

«Αν σε ένα σχολείο χαλάσει ο καυστήρας στις 9 το πρωί, που λειτουργεί το σχολείο, εγώ θα πρέπει να πάω στις 3 το μεσημέρι που τελειώνει το σχολείο;» σημείωσε, και κατέληξε:

«Πήγαν να κλείσουν δύο βάνες και να ανοίξουν δύο άλλες. Τίποτα άλλο. Δύο σχολεία είναι με καυστήρες στον Δήμο Σερρών. Το μόνο τους λάθος ήταν ότι δεν απομόνωσαν τον καυστήρα. Ο θερμοστάτης άναψε και έγινε το κακό. Οταν κλείνουμε τις βάνες στον λέβητα θα πρέπει να κλείσουν τον καυστήρα ώστε να μην μπορεί να ανάψει».