Συλλογή νομισμάτων, που, όμως, παραβαίνει τη νομοθεσία, είχε στο σπίτι του, σε περιοχή των Σερρών, 58χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι ο 58χρονος είχε συγκεντρώσει αρχαία νομίσματα και πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Βρήκαν 38 νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών είναι ελληνιστικών, ρωμαϊκών και οθωμανικών χρονών και υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και την εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και ένα ακόμη νόμισμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, τυφέκιο τύπου Flobert, τρία πιστόλια (ένα απόκρυψης τύπου στυλό και 2 κρότου), 315 φυσίγγια (211 πυροβόλου όπλου και 104 κρότου), έντεκα φωτοβολίδες, δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, δυο μαχαίρια, δυο σπρέι πιπεριού και κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα, πλην όμως αφαιρέθηκε και κατασχέθηκε λόγω κατοχής των προαναφερόμενων αντικειμένων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην «Προστασία Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς», καθώς και του Νόμου «Περί Όπλων»

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.