Μπορεί το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να μην έχει αποφασίσει, ακόμη, ποιον θα υποστηρίξει ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, όμως, το ΄χει πάρει ζεστά και δηλώνει παρών.

Με τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Τζιουβάρα, επισκέφθηκε στις 22 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου τον Δήμο Δίου -Ολύμπου στην Πιερία, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Πιερίας Δημήτρη Λιόλιο.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν, την πρώτη μέρα της επίσκεψης : κ. Τριαντάφυλλο Μπίνο, προϊστάμενο στον Φορέα Προστασίας Ολύμπου, με τον επικεφαλής κ. Άρη Νίκα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα γραφεία του Olympus Marathon και κ. Μπαρμπέρα Τζιουζέππα, συντονίστρια διευθύντρια στο Κ.Υ. Λιτοχώρου. 

Την δεύτερη μέρα της επίσκεψης συναντήθηκαν: με τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, και με τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Γερολιόλο στο δημαρχείο, στο Λιτόχωρο.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο στο Δίον και συνάντηση με κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου: «Δυστυχώς, παρά τα επιμέρους βήματα, οι άνθρωποι και οι φορείς του τόπου, δεν έχουν την αναγκαία υποστήριξη από το Κράτος και την Περιφέρεια. Απουσιάζει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του Ολύμπου και περαιτέρω ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής. Θεσμοί και δραστηριότητες, όπως το Φεστιβάλ και ο Μαραθώνιος θα έπρεπε να είναι στο κέντρο της προσοχής μας και η προστασία της φύσης και των αρχαιολογικών και άλλων ιστορικών χώρων και μνημείων το διαρκές μέλημά μας.  Οι αποσπασματικές και εκ των υστέρων παρεμβάσεις δεν αρκούν. Ακόμη και το στοιχειώδες, η συνεργασία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στα όρια των οποίων εκτείνεται ο Όλυμπος, βρίσκεται στο μηδέν. Τι άλλο να προσθέσει κανείς»;

Πρόσθεσε πως οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις δεν προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, στα όρια του Δήμου, χάρη στην ολοκλήρωση μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας /καθαρισμού και θωράκισης ρεμάτων και την υποδειγματική λειτουργία, παρά τις επιμέρους ελλείψεις σε στελέχωση, του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου.

«Στον Όλυμπο υπάρχουν άπειρες δυνατότητες σε όλους τους τομείς, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, που μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε.  Παράλληλα όμως αναδεικνύονται και ζητήματα οργάνωσης της τουριστικής αλλά και της αγροτικής ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ζητήματα χωροταξίας και χρήσεων γης, ζητήματα που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής και άλλα που πρέπει να επιλυθούν. Δυστυχώς η Αντιπεριφέρεια Πιερίας απουσιάζει από αυτά, όταν ο ρόλος της θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι καθοριστικός» δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Τζιουβάρας.