Παράλογο κι όμως πραγματικό -και Ελληνικό! Οκτώ αστυνομικοί σε τετράωρες διπλοβάρδιες απαιτούνται ανά 24ωρο για να φυλάξουν βρέφος τριών μηνών, που θεωρείται ασυνόδευτο!

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, ο οποίος και παλιότερα έχει θέσει το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών, για τα οποία απαιτείται φύλαξη από δύο αστυνομικούς τη φορά!

Όπως επισημαίνει, το γεγονός είναι παράλογο, κάτι το οποίο, υπογραμμίζει ότι παραδέχεται και ο αρμόδιος υπουργός...

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαϊρίδης έκανε την εξής ανάρτηση:

«Ξεκινάμε εποικοδομητικά μετά τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Φύλαξη βρέφους τριών μηνών από δυο (2) αστυνομικούς της ΓΑΔΘ. Οκτώ αστυνομικοί την ημέρα λοιπόν απασχολούνται από τις 24/12 για την φύλαξη βρέφους 3 μηνών.

Τι και αν έχουν κατατεθεί μέσα στο έτος 5 και πλέον ερωτήσεις για το ίδιο ζήτημα Τι και αν ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχεται τον παραλογισμό του ζητήματος...

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ψάχνουμε αστυνομικούς για τον δρόμο και οι λίγοι που βρίσκονται έξω εκτελούν τέτοια καθήκοντα. Είναι απορίας άξιο αν υπάρχει ίχνος λογικής σε αυτή την χώρα».

Για το συγκεκριμένο θέμα, της φρούρησης ασυνόδευτων παιδιών, αντιπροσωπεία αστυνομικών είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να βρεθεί λύση. Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το παρακάτω έγγραφο που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, κάτι τέτοιο δεν έγινε...