Ένα νέο όνομα υποψηφίου στις προσεχείς εθνικές εκλογές το 2023 ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, υποψήφιος του ΜέΡΑ25 στη Β’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο γνωστός τραγουδοποιός, Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για τον κάλεσμα που είχε απευθύνει πριν από 8 μήνες στο Συνέδριο του ΜέΡΑ25 για ειλικρινή διάλογο προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές, όλους τους ανθρώπους, τις κινήσεις, τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. 

«Η πρότασή μας για διάλογο ήταν ξεκάθαρη: ελάτε να συζητήσουμε, να θέσουμε βασικά ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες εκεί έξω (κόκκινα δάνεια, «Ηρακλής», χρηματιστήριο ενέργειας, ΦΠΑ, υγεία, παιδεία, εξοπλισμοί, εξορύξεις, πράσινη μετάβαση, χρηματοδότηση πράσινης μετάβασης, που πρέπει να πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης). Όλα αυτά δεν είναι θέματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει η προοδευτική παράταξη πριν συμπράξει στο πλαίσιο μίας προοδευτικής διακυβέρνησης;», σημείωσε. 

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι από τη Θεσσαλονίκη «καλούμε τη βάση, τους ανθρώπους του προοδευτικού χώρου, που μπορεί να προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να πιέσουν τις ηγεσίες τους σε όλα αυτά τα θέματα και ιδίως στο θέμα της συγκρότησης ενός πραγματικού προοδευτικού μετώπου το οποίο θα στηρίξει μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα πραγματικά προοδευτικό, ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα Ρήξης με την ολιγαρχία». 

Μιλώντας για τον κ. Ζερβουδάκη μίλησε για «έναν άνθρωπο ο οποίος προσωποποιεί και εκπροσωπεί την ενότητα στη βάση», είπε πως είναι χαρά του που προσχωρεί στο ΜέΡΑ25 και δέχτηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης. Aπό τη μεριά του ο Δημήτρης Ζερβουδάκης έκανε λόγο για ένα έντιμο προσκλητήριο από το ΜέΡΑ25 τονίζοντας πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει «τεράστια ανάγκη να συμμετέχουμε με τα κινήματα ενάντια στην καταστολή».