Επέλεγαν να είναι τα θύματα τους ηλικιωμένοι, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και με μία σφιχτή αγκαλιά, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν. 

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, εξιχνιάστηκαν δεκαέξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων από έναν άνδρα και μία γυναικά, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2022, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο Ρομά, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου η δράστιδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενη φιλικά σε αυτήν πρόσωπα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσε από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες λαιμού και σταυρούς.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δράστες εντοπίσθηκαν χθες το πρωί, να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Καβάλα. Εκεί η ημεδαπή δράστιδα προσέγγισε έναν ηλικιωμένο και με τον παραπάνω τρόπο αφαίρεσε από το λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό. Στη συνέχεια η δράστιδα επιβιβάστηκε στο όχημα όπου ανέμενε ο ημεδαπός συνεργός της, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε η αφαιρεθείσα αλυσίδα και ο σταυρός, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες με την παραπάνω μεθοδολογία, διέπραξαν από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2022, ακόμη δεκαπέντε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, αφαιρώντας από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες και σταυρούς, αξίας πάνω από 14.000 ευρώ, ενώ σε δύο περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν δύο ακόμη αλυσίδες λαιμού, που είχαν κλαπεί με αυτόν τον τρόπο, οι οποίες κατασχέθηκαν, καθώς επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Σημειώνεται ότι σε βάρος της συλληφθείσας διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.