"Οι ψευτομακεδόνες θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Η Μακεδονία είναι μια και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική", τονίζει με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την δικαστική απόφαση για το Κέντρο «μακεδονικής» γλώσσας, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γκιουλέκας, υπογραμμίζει: «Τώρα θεριζουμε τις θύελλες από τους ανέμους που σπείρανε. Κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπων θα έλυνε προβλήματα και γι’ αυτό την έφεραν και την ψήφισαν στην Βουλή. Εκείνοι που συνομολόγησαν με τους Σκοπιανους αυτήν την εθνικά επιζήμια Συμφωνία και δέσμευσαν υπερμετρα την Ελλάδα, ανάμεσα στα άλλα, αναγνώρισαν και την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας». 

Και καταλήγει: «Τωρα άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι, που προσπαθούσαν επί χρόνια να επιβάλλουν τις θέσεις τους γύρω από την ύπαρξη μιας δήθεν άλλης Μακεδονίας, σήμερα βρήκαν σύμμαχό τους την Συμφωνία των Πρεσπων και ζήτησαν την αναγνώριση Κέντρου «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Το κακό ξεκίνησε. Η απάντηση είναι μια: Δεν υπάρχει καμία μακεδονική γλώσσα και κανένα μακεδονικό έθνος».