Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα είκοσι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες αναμένεται να μεταφερθούν στα σπίτια τους τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 Έλληνες, μαζί με τον οδηγό.

Όπως αναφέρθηκε από το τουριστικό γραφείο της Λάρισας που διοργάνωσε τη χριστουγεννιατική εκδρομή στο Βουκουρέστι, έξι άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.