Μπορεί οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί να έφυγαν από την αγορά ακινήτων της Χαλκιδικής εφέτος, όμως τα πράγματα δεν πήγαν άσχημα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Κωνσταντίνο Καρούλη, που μίλησε στο voria.gr

Διατεθειμένοι να δαπανήσουν έως και 400.000 ευρώ για μια κατοικία εμφανίζονται Βούλγαροι και Ρουμάνοι επενδυτές που στήριξαν την αγορά ακινήτων της Χαλκιδικής.

Μέχρι 200.000 ευρώ είναι πρόθυμοι να καταβάλουν Γερμανοί και Άγγλοι επενδυτές. Μάλιστα, αναφορικά με τους Άγγλους δεν λείπουν οι περιπτώσεις επενδυτών που ενώ αρχικά επέλεξαν ακριβότερα ακίνητα, τελικά προχώρησαν σε συμβόλαια για οικονομικότερες κατοικίες εξαιτίας της ανασφάλειας που έχει προκαλέσει το πρόσφατο Brexit.

Ποσά που μπορεί να ξεπεράσουν τις 200.000 ευρώ, υπό προϋποθέσεις (απόδοση, πώς τελικά θα εκμεταλλευτούν το ακίνητο που θα αποκτήσουν), καταβάλουν Ολλανδοί αγοραστές. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι βλέπουν τις εξοχικές κατοικίες περισσότερο ως επενδυτικά ακίνητα, με αποτέλεσμα να αναζητούν περισσότερες εξασφαλίσεις για την τοποθέτηση των χρημάτων τους.

Σαφώς χαμηλότερα ποσά, που φτάνουν συνήθως μέχρι τις 100.000 ευρώ, εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταβάλουν οι Σέρβοι αγοραστές.

Περισσότερο «φιλολογικό» είναι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών, που, αν και δείχνουν να έχουν διάθεση να επενδύσουν, μοιάζουν περισσότερο επιφυλακτικοί μέχρι να φτάσουν στην τελική απόφαση και να προχωρήσουν στην αγορά.