Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM100» φιλοξενήθηκε πριν λίγες ώρες ο νεαρός ταλαντούχος τερματοφύλακας, Κώστας Καρακώστας, ο οποίος μίλησε για την ομάδα του και τη ζωή στο Λουξεμβούργο, την Εθνική Ελλάδας, το επερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Πως είναι η ζωή στο Λουξεμβούργο και στο πρωτάθλημα της χώρας;
«Το Λουξεμβούργο είναι μία μικρή χωρά με περίπου 600.000 κατοίκους. Απλά την ημέρα έχει τον τετραπλάσιο κόσμο, επειδή βρίσκεται δίπλα στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Είναι μία χώρα με μεγάλο ανταγωνισμό και στις δουλειές, αλλά και στο ποδόσφαιρο. Αναπτύσσεται σαν χώρα πολύ γρήγορα λόγω της οργάνωσης που υπάρχει και με τον ίδιο τρόπο αναπτύσσεται και το ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής που αγωνίζομαι εγώ είναι πολύ ιδιαίτερο. Υπάρχουν βέβαια τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, αλλά ο τελευταίος κερδίζει τον πρώτο και μπορούν να συμβούν γενικότερα μεγάλες εκπλήξεις».

Κώστα είσαι σταδιακά και σταθερά στους διακριθέντες κάθε αγωνιστική και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας και αυτό είναι ελπιδοφόρο για την ηλικία σου και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Σίγουρα όλα αυτά έρχονται μέσα από την ομάδα. Είμαι 2 χρόνια στη Berdenia Berbourg και είμαι πολύ χαρούμενος. Η διοίκηση και ο προπονητής του συλλόγου με εμπιστεύονται, μου δείχνουν πως είναι ευχαριστημένοι από μένα, οπότε κι εγώ νιώθω πολύ καλά και αποδίδω με αυτόν τον τρόπο μέσα στο γήπεδο. Όλα έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά, απ’ την προπόνηση και έτσι έρχονται και οι ατομικές διακρίσεις, αλλά κοιτάμε πάντα το σύνολο. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά, πετυχαίνουμε νίκες και είναι πολύ σημαντικό που δεν έχουμε τραυματισμούς».

Φαντάζομαι ο στόχος ο δικός σου, όπως και πολλών νέων ποδοσφαιριστών, είναι κάποια στιγμή να διακριθείς και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Πες μου την άποψή σου για την καλή παρουσία της ομάδας μας στο Nations League που την οδήγησε τα μπαράζ για το EURO 2024 και φυσικά αν στοχεύεις κι εσύ σε κάποια προεπιλογή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
«Σχετικά με την Εθνική, είναι πολύ θετικό που έχουμε αρχίσει να παίρνουμε αποτελέσματα και σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι εξαιρετικοί, καθώς αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως το πρωτάθλημα της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Σκωτίας, της Τουρκίας. Όλοι χαιρόμαστε όταν κερδίζει η Εθνική μας και είναι πολύ θετικό που αυτό συνδυάζεται και με καλό ποδόσφαιρο, όπως εξίσου σημαντικό για την ομάδα είναι να αγωνίζονται αρκετοί νεαροί παίκτες. Σίγουρα ο κάθε ποδοσφαιριστής που είναι στο ξεκίνημά του έχει προσωπικούς στόχους να φορέσει το εθνόσημο. Για μένα είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι τέτοιο, απλά στόχος μου κάθε χρόνο είναι να ανεβαίνω και τη νέα σεζόν θέλω να αγωνίζομαι στην μεγάλη κατηγορία του Λουξεμβούργου. Ελπίζω να τα καταφέρω μέσω της ομάδας που αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή».

Θα ήθελα να μας πεις τη γνώμη σου για την ομάδα που ξεκίνησες, τον Ηρακλή, που σε λίγες μέρες ξεκινάει την προσπάθειά του για επάνοδό του στην Α’ Εθνική.
«Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που ξεκίνησα, που υποστηρίζω, που αγαπώ και παρακολουθώ την πορεία του κάθε σεζόν. Έχω μεγαλώσει δίπλα στη Μίκρα, καθώς το σπίτι μου είναι πολύ κοντά από εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή στον σύλλογο που κάνουν πολύ καλή δουλεία και πραγματικά όλοι θέλουμε να δούμε τον Ηρακλή να επιστρέψει σύντομα στην μεγάλη κατηγορία, γιατί λείπει από τη Super League και εκεί ανήκει! Εύχομαι σε όλο το επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές να είναι υγιείς και να έχουν επιτυχίες».

Είμαστε σιγά σιγά σε ρυθμούς Μουντιάλ και θα ήθελα να μας πεις την πρόβλεψή σου, αλλά και ποια ομάδα θα ήθελες να κερδίσει το τρόπαιο.
«Θεωρώ πως η Γαλλία είναι μεγάλο φαβορί και πιστεύω έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στην κορυφή. Η αλήθεια είναι πως επηρεάζομαι και λίγο εδώ στο Λουξεμβούργο που υποστηρίζουν πάρα πολύ τη Γαλλία, μιας και το στυλ ποδοσφαίρου της χώρας μοιάζει πολύ στο γαλλικό. Λόγω των συνόρων πλησιάζει και στο γερμανικό στυλ, αλλά οι Λουξεμβούργιοι κυρίως βρίσκονται κοντά στη γαλλική νοοτροπία».

Κώστα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σου στην εκπομπή μας και σου εύχομαι τα καλύτερα. Εύχομαι να σε δούμε κάποια στιγμή και με την Εθνική Ελλάδος.
«Κι εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ και ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή που με φιλοξενήσατε στην εκπομπή σας».