Απίστευτες είναι οι δικαιολογίες των Τούρκων για την απαράδεκτη κράτηση στη Σμύρνη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. 

Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν το περιστατικό με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu να μεταδίδει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη λόγω “τεχνικού προβλήματος”, καθώς υπήρξε ομοιότητα του ονόματος του με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα!

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι -αφού επιλυθεί το πρόβλημα- θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και είπε ότι έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το newsit.gr, με αποκλειστικές πληροφορίες του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου έφτασε το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται εκεί ως Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραμένει στο πλοίο και δεν του επιτρέπουν την είσοδο του στη χώρα. Όταν ο ίδιος ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους, δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ωστόσο, ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου.

Ο κ. Τζιτζικωστας παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρεψει στην Ελλάδα.