Πέθανε ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής, εκλεγμένος με την παράταξη "Αλληλεγγύη", Δημήτρης Τζηρίτης. Ήταν 79 χρονών.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε σχετικά:

“Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Δημήτρη Τζηρίτη, ενός στενού συνεργάτη και πολύτιμου φίλου, ενός άξιου συναδέλφου και άοκνου εργάτη της Αυτοδιοίκησης, που συνέδεσε το όνομά του με την υπηρεσία του τόπου του, της Χαλκιδικής. Ο Δημήτρης Τζηρίτης, με μακρά προσφορά στην Αυτοδιοίκηση και στον τόπο του, από το 1987 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε τους συμπολίτες του ως Αντιδήμαρχος και Δήμαρχος Πολυγύρου, ως Αντινομάρχης Χαλκιδικής και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής. Ως ενεργό μέλος της παράταξής μας υπήρξε ένας συνεπής αυτοδιοικητικός, με βαθειά γνώση των ζητημάτων της Χαλκιδικής και ειδικά του πρωτογενούς τομέα και διακρίθηκε για τη δυναμική υπεράσπιση των συμπολιτών του, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής, όπως και στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής διαχρονικά. Κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Χαλκιδικής, που τον τίμησαν με την ψήφο τους σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 35 χρόνια και κέρδισε και μια θέση στις καρδιές όλων των Περιφερειακών Συμβούλων για τη μαχητικότητα και τον συναινετικό και συνεργάσιμο χαρακτήρα του. Θα λείψει από τη Χαλκιδική, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και από την παράταξή μας την ‘Αλληλεγγύη’. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ο Δημήτρης Τζηρίτης γεννήθηκε το 1944 στα Βράσταμα Χαλκιδικής. Φοίτησε στη Σχολή Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως εργολάβος δημοσίων έργων. Από το 1995 – 2002 διετέλεσε δήμαρχος Πολυγύρου.

O Δημήτρης Τζηρίτης από το 2010 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Αγροτικής Οικονομίας- Κτηνιατρικής και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, στις 16.00 το απόγευμα. Ο ναός θα είναι ανοιχτός από τις 15.00. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Χαλκιδικής «ΑΓΑΠΗ» ή στη Φιλόπτωχο.