Την υποψηφιότητά της για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ανακοίνωσε σήμερα η Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός κα. Μαρία Μανούκα, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου».

Στη δήλωσή της η κα. Μανούκα επισημαίνει πως «σε μια κρίσιμη περίοδο με ιδιόμορφα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Βορείου Ελλάδος ταλανίζεται σήμερα από απουσία οράματος, από έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και από προφανή αδυναμία να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Οι ευκαιρίες περνούν αναξιοποίητες. Η μερική, αποσπασματική και αναποτελεσματική ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου κυριαρχεί. Ουσιαστικά τίποτε δεν κινείται και τίποτε δεν αλλάζει».

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη συγκρότηση δημοτικής παράταξης η οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 

Στις προγραμματικές  προτεραιότητές της η νέα παράταξη θέτει στο επίκεντρο τη σχολική στέγη, την κοινωνική μέριμνα για όλους τους δημότες, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών, την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, την τεχνοκρατική και δυναμική διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς επίσης την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου.

Όπως τονίζει: «Με γνώση, εμπειρία, επιμονή και υπομονή, με το βλέμμα στο μέλλον και στις γενιές που ακολουθούν, με σύνθεση, με σύνεση, με συνεννόηση, διάλογο και συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, συνθέτουμε και συγκροτούμε τη νέα αυτοδιοικητική παράταξη “Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου”, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που αγαπάτε τον Δήμο μας και ζητάμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας».

Ποια είναι η Μαρία Μανούκα

Η Μαρία Μανούκα γεννήθηκε, κατοικεί και δραστηριοποιείται, ανελλιπώς, επαγγελματικά στον Εύοσμο, όπου διατηρεί και το τεχνικό της γραφείο. Σημαντικά της εφόδια η εμπειρία της στον επαγγελματικό στίβο όπου δραστηριοποιείται επί 25 χρόνια έχοντας μελετήσει, επιβλέψει και κατασκευάσει σημαντικά πολεοδομικά και τεχνικά έργα, αλλά και η συμμετοχή της σε σημαντικά συμβούλια και θεσμούς. Ενδεικτικά, έχει προσφέρει ή εξακολουθεί να προσφέρει ως:
    
Τακτικό Μέλος του πενταμελούς Β΄ Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Β΄ ΣΥΠΟΘΑ).
Εισηγήτρια Πειθαρχικού Συμβουλίου Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής  Μακεδονίας  (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Διαιτητής Διαιτητικού Δικαστηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για όλη την Ελλάδα και σε Διεθνείς υποθέσεις.
Πραγματογνώμονας Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας.
Μέλος της τριμελούς Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (για τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου).
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων & Τεχνικής παιδείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Κεντρικής Μακεδονίας).
Ελεγκτής Δόμησης ΥΠΕΝ.
Ενεργειακός Επιθεωρητής ΥΠΕΝ.
Τακτικό Μέλος Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Κεντρικής Μακεδονίας).
Μέλος Επιτροπής Εξεταστών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας για τις εξετάσεις για χορήγηση Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος.
Μέλος Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Ν.2345/95 (άρθρ. 1, παρ. 3) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Οργανωμένες υπηρεσίες παροχής προστασίας από φορείς κοινωνικής πρόνοιας και άλλες διατάξεις».
Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Β. Ελλάδος. 
Τεχνικός Σύμβουλος
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου με Λυκειακές τάξεις. 
Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνοσερβικού Επιχειρηματικού Κέντρου Ελλάδας - Σερβίας με έδρα Θεσσαλονίκη και Lescovac Σερβίας.Επίσης, έχει διατελέσει:

Αιρετό μέλος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία από το 2016 μέχρι το 2019.
Δικαστικός Πραγματογνώμονας τεχνικών θεμάτων στο Πταισματοδικείο, Πρωτοδικείο και Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Διοικητικό Μέλος Διεθνούς Γυναικείας Οργάνωσης Θεσσαλονίκης με εθελοντικές δραστηριότητες.
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος.
Διευθυντικό στέλεχος σε Τεχνική κατασκευαστική εταιρεία. 
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.                                                                                                         

Κατά τη διάρκεια της 25ετους επαγγελματικής της πορείας έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 90 συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφώσεις.