Την κυριαρχία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει δημοσκόπηση της Good Afairs για το σάιτ airetos.gr.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "Πως κρίνετε την θητεία του περιφερειάρχη σας κ. Τζιτζικώστα;", το 32,5% απαντάει πολύ καλή και το 19,7% καλή (οι θετικές απόψεις φθάνουν, έτσι, το 52,2%). Οι αρνητικές απόψεις είναι 11,2% κακή και 17,7% πολύ κακή, με άλλο ένα 11,5% να τη χαρακτηρίζουν "αδιάφορη".

Ένας στους δύο δηλώνει ότι θα ψήφιζε Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "Θα ψηφίζατε τον νυν περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα;", το 33,5% απαντά "σίγουρα ναι", το 17,2% "μάλλον ναι" (η θετική εκτίμηση είναι έτσι στο 50,7%), το 8% απαντά "ίσως", το 14,8% "μάλλον όχι" και το 23,5 "σίγουρα όχι". Άλλο ένα 3% είναι το "δεν ξέρω / δεν απαντώ".

Κατά τα λοιπά, οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να μπει όριο στις θητείες των περιφερειαρχών (σε ποσοστό 74,3%), ευρύτερες συγκλίσεις (το 69,8%) κι όχι κομματικές επιλογές, πόρους από τη φορολόγηση απευθείας στις Περιφέρειες (62,8%) κι ότοι οι πόροι που έχει η ΠΚΜ δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής (57,4%). Θεωρούν, δε, ως πιο σημαντικό πρόβλημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την ακρίβεια (29,1%). Ακολουθούν η ανεργία (23,8%), η ρύπανση / καθαριότητα (14%), η εγκληματικότητα (10,3%), η Υγεία (6,4%), το μεταναστευτικό (5,7%), οι συνθήκες εργασίας (3%) και οι φυσικές καταστροφές (2,1%).

Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει σήμερα ο AIRETOS.GR αποδεικνύουν ότι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023.

Η Έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο το 2019 εμφανίζουν μια αυξημένη δυναμική και φαίνεται να επανεκλέγονται ξανά από την πρώτη Κυριακή ενώ οι περιφερειάρχες Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν τη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, καθώς η εκλογική μάχη εκεί καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και συμμαχίες.

Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα με κλικ εδώ.