Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε  σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της «Καμάρας». Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. 
Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Η 19χρονη (Ελληνίδα) από την πλευρά της αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα). 
Ο 26χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παρασκευά Σπυράτο ο 26χρονος εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή στερούνταν έγγραφα παραμονής στη χώρα. Ο δικηγόρος δήλωσε πως ο πελάτης είναι συντετριμμένος και πως προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος. 
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο 26χρονος υποστηρίζει ότι «αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». 
Στην κατάθεσή του ο οδηγός του οχήματος ομολόγησε πως έχει μετανιώσει, προσθέτοντας ότι δεν είδε την 21χρονη και πως φρέναρε κάνοντας ελιγμό για να την αποφύγει. 
Όπως διαπιστώθηκε ο 26χρονος οδηγός δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. 
Η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί. 
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. 
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέθεσε στους αστυνομικούς της Τροχαίας ότι ενόψει πώλησης του οχήματος το είχε δώσει στον 26χρονο για να το δοκιμάσει.