Δεν θα ασχοληθώ με το γνωστό πρόβλημα στον Ant1+ που άφησε στο σκότος τους συνδρομητές του και δεν είδαν ποτέ την πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ του Κατάρ. Θα ασχοληθώ, όμως, με την περιγραφή του αγώνα Γαλλία - Αυστραλία.

Ναι, ήταν η πιο άθλια μετάδοση που άκουσα ποτέ. Όχι επειδή είχε λάθη σε παίκτες. Αλλά επειδή στη φάση του πρώτου γκολ των Αυστραλών, ο Γάλλος αμυντικός καταρρέει με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο κι ο σπίκερ τον ειρωνεύεται! Άθλιο και απάνθρωπο! Ο Λούκας Ερναντέζ, με ρήξη χιαστού, χάνει το Μουντιάλ και ποιος ξέρει τι άλλο!

Άδικα ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που έκανε το σχολιασμό, προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Κι αν θα έλεγε κάποιος ότι, πάνω στην έξαψη του αγώνα ο σπίκερ δεν είδε τον τραυματισμό ούτε στην επανάληψη, θα το δεχόμουν αν δεν ακολουθούσαν δυο φάουλ για κόκκινη του ίδιου ανθρώπου:

1. Στην αλλαγή του τραυματισμένου Γάλλου αμυντικού είπε πως... δεν έγινε και σπουδαία αλλαγή γιατί έμπαινε μέσα ο... αδελφός του παίκτη!

2. Αρκετά αργότερα είπε πως... καλά που τραυματίστηκε ο Γάλλος αμυντικός, γιατί ο αδελφός του που τον αντικατέστησε παίζει καλύτερα!

Πολλές φορές έχω σχολιάσει -κυρίως σε φίλους, συναδέλφους- τα μαργαριτάρια των δημοσιογράφων που μεταδίδουν αγώνες. Κάποια από αυτά γίνονται από κακή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Κάποια από το άγχος του να περιγράψεις μία φάση πριν προκύψει η επόμενη. Είναι κακές στιγμές, όμως δεν είναι λάθη ασυγχώρητα. Δεν προσβάλουν ανθρώπους. Δεν αφήνουν υπονοούμενα. Δεν παίζουν με την υγεία του καθένα.

Επίσης, για να κάνεις χιούμορ, θα πρέπει να το διαθέτεις.

Θα περιμένω στις σημερινές μεταδόσεις μια συγνώμη από τον σπίκερ.

Γράφει ο Περαστικός