Ακόμη έναν υπό κατάληψη χώρο εκκενώνει, από τις 6 το πρωί σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δικαστικού λειτουργού. 

Πρόκειται για τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή με τη φράση “mundo nuevo“, στα ελληνικά “νέος κόσμος”.

Στην επιχείρηση εκκένωσης παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, οπως αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. 

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση υλικού που βρέθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Αλληλέγγυοι στην κατάληψη, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη της αναρχικής ομάδας «Mondo Nuevo» έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Φιλίππου και φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση της κατάληψης.

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης. Τελεί υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015. Τότε μια ομάδα αντιεξουσιαστών από την συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου που είχε αφεθεί στην τύχη του έναν χρόνο νωρίτερα.