«Καταδικάζω την κατάπτυστη τακτική του κ. Άδωνι Γεωργιάδη να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, με τις σημερινές του δηλώσεις ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «πράκτορας του Ερντογάν», τακτική την οποία δυστυχώς υιοθετούν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, και να θίγει τον πατριωτισμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα και το συμφέρον της Ελλάδας. Όλες οι προτάσεις που καταθέτει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν μοναδική στόχευση να ενισχύσουν τη θέση της χώρας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Και αυτό πετύχαμε ως κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Και πρόσθεσε:

«Ο κος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για την αστάθεια στη χώρα σήμερα, για το ότι εκτίθεται η χώρα στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, για τις μεγάλες παραβιάσεις αρχών του κράτους δίκαιου. Ο κος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για το δίκτυο των παρακολουθήσεων, για τους Στάσσηδες, τα χρυσά γαλάζια παιδιά, και τους Πάτσηδες, αλλά και για την ακρίβεια που «στεγνώνει» τις τσέπες των καταναλωτών», σημείωσε

Σημείωσε πως τα πρώτα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων (PEGA) αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει καίριο πλήγμα στο κράτος δικαίου με την υπόθεση των υποκλοπών. Από τα πρώτα συμπεράσματα προκύπτει ότι υπάρχει παράνομο λογισμικό, ότι οι ευθύνες καταλήγουν στο Μαξίμου και ότι η κυβέρνηση αποτρέπει τον έλεγχο.  «Ο κος Μητσοτάκης εκθέτει την Ελλάδα γιατί στο εξωτερικό γνωρίζουν πλέον ότι στην Ελλάδα επί ΝΔ δεν τηρούνται οι αρχές του κράτους δικαίου και πλήττονται βασικές δημοκρατικές αρχές και δικαιώματα των πολιτών».

Ανέφερε πως απόδειξη «ενοχής» αποτελεί το ότι ο κος Μητσοτάκης με τις υπογραφές των κυρίων Τσιάρα και Πικραμμένου ψήφισε τροπολογία ώστε να μη υπάρχει διαφάνεια και να περιοριστεί η λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ως προς τις παρακολουθήσεις «Η κυβέρνηση κατάργησε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει εκ των υστέρων εάν κάποιος πολίτης βρέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, κάτι που ίσχυε για δεκαετίες».

«Μπορεί να είναι άλλωστε αθώος κάποιος που καταστρέφει αποδεικτικά στοιχεία, όπως έγινε στην υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη; Επίσης για ποιο λόγο η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο, Θανάση Κουκάκη, που έκανε ρεπορτάζ για τις τράπεζες; Μήπως επειδή η ίδια εμπλέκεται στο τραπεζικό σκάνδαλο;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισε ακόμη ότι είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στο να μην είναι δυνατή η διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών που φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτό αναφέρουν πλείστα δημοσιεύματα στις εφημερίδες «το Βήμα» και «Documento» που δεν έχουν διαψευστεί από τη κυβέρνηση. Το «inside story» αναφέρει ότι το λογισμικό παρακολούθησης «Predator» είχε εγκατασταθεί σε κτίριο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή όπου συμμετείχε η ΕΥΠ ή και στελέχη της. Αυτά αποδεικνύουν ήδη, και πέρα από ό,τι στοιχείο προστεθεί, πως υπάρχει παράνομο λογισμικό, παρακολούθηση που οδηγεί σε κυβερνητικά στελέχη, τον κ. Δημητριάδη και πως η κυβέρνηση επικαλείται λανθασμένα το απόρρητο για να μην καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις».

Σχετικά με το ρόλο του κ. Μητσοτάκη σχολίασε: «Ο κος Μητσοτάκης πρέπει να επιλέξει αν είναι ανεπαρκής αφού, παρακολουθείτο το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες ενώ είχε θέσει την ΕΥΠ υπό την ευθύνη του, και άρα ακατάλληλος για Πρωθυπουργός ή είναι και πάλι ακατάλληλος για Πρωθυπουργός γιατί ευθύνεται ο ίδιος για τις υποκλοπές και την παραβίαση του Συντάγματος».

Κλείνοντας είπε: «Επειδή συζητάμε για ένα σοβαρότατο ζήτημα και επειδή ο κος Μητσοτάκης επέλεξε τον κ. Κοντολέωντα, καθώς και να περιορίσει τη διαφάνεια στη λειτουργία ΑΔΑΕ και να επικαλείται στη συνέχεια το απόρρητο στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, πρέπει να προχωρήσει σε άρση του απορρήτου ώστε η αλήθεια να λάμψει».