Δεν τα κατάφερε τελικά η 21χρονη φοιτήτρια από τα Χανιά η οποία την περασμένη εβδομάδα παρασύρθηκε από ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της άτυχης κοπέλας υπέγραψαν για να προχωρήσει δωρεά των οργάνων της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το νοσοκομείο γίνεται η διαδικασία των εξετάσεων που απαιτούνται προκειμένου να δουν ποια όργανα μπορούν να αξιοποιηθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο γνωστό.

Στο μεταξύ, 26χρονος Αλβανός που την παρέσυρε αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του, η οποία συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Εναντίον της 19χρονης ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα). Και οι δύο κατηγορίες θα αναπροσαρμοστούν μετά το θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας.

Στην κατάθεσή του -εκτός αυτοφώρου- ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν την είδε και την τελευταία στιγμή έκανε ελιγμό για να την αποφύγει, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του που την εγκατέλειψε και πως μετανοιώνει γι αυτό. Η 19χρονη συνεπιβάτιδα είπε πως δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Ο νεαρός Αλβανός δε διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.