Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του Σταύρου Σαράφη τήρησε στην έναρξη της αποψινής (31/10) συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες έχασε δύο εξαιρετικούς ανθρώπους του αθλητισμού, που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πόλη αλλά και στον αθλητισμό της χώρας», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δηλώνοντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Επιφυλάσσομαι στο σώμα να αποδώσουμε τις τιμές ως Δήμος της πόλης στην οποία οι δύο αθλητές έζησαν και την οποία λάμπρυναν, ώστε σε κάποιο σημείο της πόλης μας να μείνει το δικό τους στίγμα για την αιωνιότητα».

Αναφερόμενος στον Σταύρο Σαράφη, είπε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε ένας «παίκτης-θρύλος» του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος. «Υπήρξε κομμάτι μιας φουρνιάς που όσοι τη ζήσαμε θα την έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι πέρα από ένας σπουδαίος αθλητής ο Σταύρος Σαράφης ήταν κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, εξαιρετικού ήθους. 

«Μεγάλο αθλητή και ακόμη πιο μεγάλο άνθρωπο», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, για τον οποίο υπογράμμισε ότι «η δύναμη, το ήθος και η σοβαρότητα αποτυπώνονταν στο πρόσωπό του, στη στάση ζωής και στη συμπεριφορά του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και κυρίως έξω από αυτούς». Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι το μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη είναι «ένας ύμνος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, σε αξίες που ο ίδιος υπηρέτησε».