O Κωσταντίνος Μιχαήλίδης από την αρχή της φετινής σεζόν εργάζεται στο πρωτάθλημα της Αλβανίας ως βοηθός προπονητή στην Μπιλίς Μπαλς που έχει κεντρίσει τα βλέμματα όλων σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές με το εντυπωσιακό της ξεκίνημα. “Μετα την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων μου στην sl2 με την Ξάνθη επικοινώνησε μαζί μου ο κ.Μπελα με τον οποιο γνωριζομαστε και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Μου ανέφερε για το ενδιαφέρον της ομάδας του BYLIS F.K που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση ως μια νέα πρόκληση στο εξωτερικό σε ενα καινούργιο πρωτάθλημα με διαφορετική ποδοσφαιρικη κουλτούρα”, εξηγεί για το πως ήρθε η πρόταση απο τον Αλβανικό σύλλογο.

Η Μπιλίς πήρε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία την περσινή σεζόν και φέτος στις πρώτες έξι αγωνιστικές έχει έναν απολογισμό με τρεις νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

“Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δουλεύουμε καθημερινά με σκοπο να εξελιχθουμε ακομα περισσοτερο τοσο ομαδικα όσο και ατομικά. Μας λείπει η εμπειρία καθως αρκετοί παίκτες παίζουν πρώτη φορά στην SUPERIORE όμως αυτο δίνει και έξτρα κίνητρο. Αυτή τη στιγμή βρισκομαστε στην δεύτερη θέση μόλις 1 βαθμό πίσω απο το PARTIZANI και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια”, λέει ο Έλληνας τεχνικός και συνεχίζει “πρόκειται για ενα μαραθώνιο 10 ομάδων που παίζουν μεταξυ τους 4 γύρους και 36 αγωνιστικές.Οι λιγες ομαδες που αγωνίζονται καθιστα το πρωτάθλημα πολυ ανταγωνιστικό. Φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα της μεγάλης διακοπής του πρωταθληματος και του κυπελου εξαιτιας του Μουντιάλ και αυτο περιπλέκει τον προγραμματισμό”

ΑΟ Γιάννινα και η Μπαρτσελόνα

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε την καρίερα του από τον ΑΟ Γιάννινα όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας του εκεί αρκετοί παίκτες της ομάδας αναδείχθηκαν και πήραν μεταγραφή σε ομάδες της Super League όπως οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η πρόσκληση της Μπαρτσελόνα για φιλική αναμέτρηση με τον Μιχαηλίδη να αναφέρει: “Ήμουν προπονητής στον Α.Ο ΓΙΆΝΝΙΝΑ συγκεκριμένα στην κ15 που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΗΠΕΊΡΟΥ. Μετα τον αγώνα πρωταθλήματος δημοσιεύθηκαν στο YouTube οι φάσεις και τα γκολ όπως κάθε φορα. Σε αυτο το παιχνίδι με την έναρξη του αγώνα η ομάδα μου αφού άλλαξε 25 συνεχόμενες πάσες με την μπάλα να περνά και απο τους 11 παίκτες χωρίς να την ακουμπήσει αντίπαλος σκόραρε. Η φαση αυτη προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον αναδημοσιεύθηκε απο πολλά σάιτ και δεν άργησε να βγει και σε σάιτ εκτός ελλάδος. Επειτα απο λίγες μέρες και ενώ το συγκεκριμένο γκολ υπήρχε παντού με ενημέρωσαν απο την διοίκηση της ομάδας ότι η Μπαρτσελόνα έστειλε email το οποίο μας καλούσε στην La masia για φιλικό παιχνίδι. Φυσικά αυτο έγινε αποδεκτό και το ταξίδι πραγματοποιήθηκε. Ηταν κάτι μοναδικό να είσαι σε αυτό το καταπληκτικό μέρος. Εκει γαλουχήθηκαν παίκτες όπως ο Xavi ο Iniesta ο Puyol και φυσικά ο Messi. Εκτός του φιλικού αγώνα είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους προπονητές για τον τρόπο προπονήσης των υποδομών και της πρώτης ομάδας. Εποικοδομητική και αξέχαστη εμπειρία”

Το όνειρο ενός EURO

Eπόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η εθνική ομάδα Κ17 και Κ19. Στην θητεία του στη “γαλανόλευκη” ξεχωρίζει η πρόκριση στην τελική φάση του Euro στην Ιρλανδία.

Με τον ίδιο να εξιστορεί πως: “Ήμασταν σε ένα δύσκολο όμιλο με την εθνική ομάδα U17 μαζί με Ισπανία Ουκρανία Κόσσοβο. Τα παιχνιδια διεξήχθησαν στη Nyon της Ελβετίας. Καταφέραμε με 2 νίκες και 6 βαθμούς να πάρουμε την μεγάλη πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ήταν μια τεράστια επιτυχία. Απερίγραπτη η χαρά και η υπερηφάνεια”, για να συνεχίσει: “Ήμασταν στις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στον όμιλο μας είχαμε το Βέλγιο την Τσεχία και την διοργανώτρια χώρα Ιρλανδία. Μετα τις 2 πρώτες αγωνιστικές του ομίλου παίξαμε την πρόκριση για τους 16 με την Τσεχία με τον νικητή να αντιμετωπίζει την Γαλλία. Πραγματοποιήσαμε πολυ καλή εμφάνιση αλλά αυτο δεν έφτανε για να προκριθούμε. Ηταν κάτι που μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Απο τη μια καταφέραμε να φτάσουμε στο EYRO περνώντας τους προκριματικούς ομίλους απο την άλλη θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να πάμε ακόμα ψηλότερα.

Το πέρασμα από την Ξάνθη

Ακολούθησε η παρουσία στην Ξάνθη με τον Έλληνα τεχνικό να θυμάται: Ήταν μια απαιτητική και δύσκολη χρόνια σε μια ιστορικη ομαδα.Υπήρχαν συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή Τετάρτη Κυριακή πολλά ταξίδια όπως και αναβολές αγώνων και προπονήσεων λόγω covid. Πραγματοποιήσαμε εξαιρετικο ξεκίνημα κάνοντας ρεκόρ νικών για την ιστορία της ομάδας με 7 συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχτούμε γκολ. Δυστυχώς στη συνεχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Οικονομικά προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους και όλη αυτή η κατάσταση αποδιοργάνωσε την ομάδα με αποτέλεσμα να φτάσει σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση που βρίσκεται τώρα με το μέλλον τελείως αβέβαιο.