Μιλώντας στους «Times», ο 62χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι οι αρχές τον είχαν προειδοποιήσει ότι η σύζυγός του Ali ήταν πιθανός στόχος του IRA. «Η αντίθεση των U2 στους παραστρατιωτικούς είχε κοστίσει στον IRA πολύτιμη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ».

Ο Bono που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών ισχυρίστηκε επίσης ότι «ο αρχηγός του IRA στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του και ότι έχει βάλει ανθρώπους να παρακολουθούν τα σπίτια μας για αρκετούς μήνες».

Ο τραγουδιστής μέσα στον Νοέμβριο σχεδιάζει να επισκεφτεί 14 πόλεις ξεκινώντας από το Beacon Theatre στο Μανχάταν στις 2 Νοεμβρίου και καταλήγοντας στις 28 Νοεμβρίου στο Teatro Coliseum στη Μαδρίτη για να προωθήσει τα απομνημονεύματά του.

«Μου λείπει το να βρίσκομαι στη σκηνή και η εγγύτητα του κοινού των U2», ανέφερε ο Bono σε δήλωσή του.

«Σε αυτές τις συναυλίες έχω κάποιες ιστορίες να τραγουδήσω και κάποια τραγούδια να πω... Επιπλέον, θέλω να διασκεδάσω παρουσιάζοντας το “Surrender”, αν σκεφτώ όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω από εκεί ως εδώ».

Απειλή για δολοφονία επί σκηνής

Στο χθεσινό φεστιβάλ λογοτεχνίας, ο Bono αφηγήθηκε μια συγκεκριμένη συγκλονιστική στιγμή που έζησε στη σκηνή στην Αριζόνα τη δεκαετία του 1980.

Πριν από την εκτέλεση της επιτυχίας τους «Pride» - ένας φόρος τιμής στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ - το συγκρότημα είχε δεχτεί πυρά επειδή μίλησε εναντίον της αντίστασης του τότε κυβερνήτη να καθιερωθεί ημέρα μνήμης για τον Αμερικανό αγωνιστή των πολιτικών δικαιωμάτων των έγχρωμων ανθρώπων.

Όπως είπε ο Bono τους απείλησαν ότι θα δολοφονούνταν πριν από το τέλος του τραγουδιού αν τραγουδούσαν τον στίχο που περιγράφει λεπτομερώς τον πυροβολισμό του Κινγκ.

Ο Bono δήλωσε στους Times ότι «είδε τον εαυτό του ως Μεσσία και τραγούδησε τον βασικό στίχο. Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκλεισα τα μάτια μου. Υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να δολοφονηθώ».

Στη συνέχεια άνοιξε τα μάτια του και διαπίστωσε ότι ο μπασίστας του συγκροτήματος, Adam Clayton, είχε σταθεί ευθεία μπροστά του καθ' όλη τη διάρκεια του στίχου για να τον προστατεύσει από τυχόν πυροβολισμούς από το πλήθος.

Πηγή: protothema.gr