Πέντε μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και κατέσχεσαν περισσότερα από 37,5 κιλά κάνναβης και 37 δενδρύλλια κάνναβης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 40, 26, 31, 27 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πέντε συλληφθέντες είχαν ενωθεί με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατες κυρίως περιοχές της χώρας, τη συγκομιδή, επεξεργασία και μετέπειτα μεταφορά και διακίνησή της εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ήταν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο και τον 26χρονο σε δασική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, όπου διατηρούσε η εγκληματική ομάδα φυτεία κάνναβης, να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τοποθετώντας στο εσωτερικό του έναν σάκο και δύο τσουβάλια με ποσότητες ναρκωτικών. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 31 και 27 ετών, και όλοι μαζί κατευθυνθήκαν σε σπίτι στην περιοχή της Νικόπολης, όπου τους ανέμενε ο 35χρονος, οπότε και συνελήφθησαν όλοι μαζί.

Ο 35χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, χτυπώντας τους αστυνομικούς, ενώ αρχικά αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να τραπεί σε φυγή.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δασική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικία που διαμένει ο 26χρονος σε οικισμό του Νομού Μαγνησίας, στην οικία του 35χρονου στην περιοχή της Νικόπολης και στα οχήματα των δραστών συνολικά βρέθηκαν -και στην κατοχή τους- και κατασχέθηκαν: 37 δενδρύλλια κάνναβης, 37 κιλά και 776 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 5 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.