Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (14/10), σύσκεψη της τεχνικής επιτροπής για το νέο γήπεδο του Άρη, υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου της Θεσσαλονίκης, με τον Άρη να εκπροσωπείται με φυσική παρουσία από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλαο Τριμμάτη, και τον εκπρόσωπο του ΑΣ, Γιώργο Μποτζώρη, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε και η πρόεδρος της ΠΑΕ, Ειρήνη Καρυπίδου. 

«Είναι νωρίς να θέτουμε χρονοδιαγράμματα και να δίνουμε χρονικούς ορίζοντες υλοποίησης ενός τόσο σύνθετου έργου. Στόχος μας είναι, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη, ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια στην έναρξη της υλοποίησης. Σε αυτήν τη φάση είναι σημαντικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να "βάλουν πλάτη" για το κοινό καλό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλαφάτης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη με φυσική παρουσία, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ Πάρις Μπίλλιας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου. Μέσω τηλεδιάσκεψης οι Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού,  Δημήτριος Οικονόμου, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης(Δ.ΥΠ.Α.), Γιαννούλα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α., Αιμιλία Σαρματζή, Διευθύντρια Κεντρικής Μονάδας

Από όλες τις πλευρές υπογραμμίστηκε ότι στόχος της επιτροπής είναι η δημιουργία αυτού του οδικού χάρτη. Τονίστηκε, ακόμη, ότι οι διαδικασίες, από την πλευρά της Κυβέρνησης, προχωρούν ιδιαίτερα γρήγορα. Επίσης αποφασίστηκε, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να λάβουν χώρα συναντήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε τεχνικό επίπεδο, για να τεθεί, επί τάπητος, σειρά χωροταξικών και πολεοδομικών ζητημάτων.