Η Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης γέμισε, σήμερα, με ολοκαίνουργιες μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τις 18 μοτοσικλέτες 650cc τύπου on-off, που παρέδωσε η ΟΛΘ ΑΕ στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στην ομάδα Ζ.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, γυναίκες και άνδρες αστυνομικοί παρέλαβαν τις μοτοσικλέτες, οι οποίες πλέον θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των περιπολιών και των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Αθανάσιος Λιάγκος, μιλώντας στην τελετή, ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη, εξαιρετική ημέρα για το Λιμανι και την πόλη μας καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και μας προστατεύουν».

«Θέλουμε η πόλη μας, ο κόσμος μας, οι πολίτες μας να έχουν το αίσθημα της ασφαλείας και να γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε ο κ. Λιάγκος.

Από την πλευρά του, ο αστυνόμος Α’, επικεφαλής της Ομάδας Ζ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γεωργίτσης τόνισε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Χαιρετίζουμε την ανιδιοτελή προσφορά της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία προσέφερε 18 σύγχρονες δίκυκλες μηχανές για να καλυφθούν οι ανάγκες της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Ομάδας Ζ. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και μεγάλη πορεία στην πρόληψη της εγκληματικότητας. Δεσμευόμαστε όλοι οι άνδρες και η μία γυναίκα που έχουμε στην ομάδα μας, ότι η προσφορά αυτή θα ανταποκριθεί στο μέγιστο προς τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια για όλους».

Η μοναδική γυναίκα που υπηρετεί στην Ομάδα Ζ, αρχιφύλακας Ευαγγελία Καρακώστα, σημείωσε πως «σίγουρα, όταν έχουμε καινούργιο υλικό για εμάς, είναι σημαντικό και θα διευκολύνει παρά πολύ το έργο μας. Όλοι οι συνάδελφοί μου κάνουν το αδύνατο δυνατό για να είμαι ακριβώς το ίδιο με αυτούς. Είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα, όταν είσαι στον δρόμο, αντιμετωπίζεις τους ίδιους κινδύνους».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στη μία και μοναδική γυναίκα που υπηρετεί στην Ομάδα Ζ, τη χαρακτήρισε γυναίκα καβαλάρισσα, που μπορεί και αυτή να συνεισφέρει στην ασφάλεια, και τόνισε πως όταν κάποιος δυσκολεύεται, προσπαθεί να βρει τον αστυνόμο για να τον προστατεύσει, επισημαίνοντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία του έργου των αστυνομικών.

«Οι 18 νέες μοτοσικλέτες θα πιάσουν τόπο, είναι σε καλά χέρια. Στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν την πατρίδα. Αυτή η κίνηση είναι η αναγνώριση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στους πολίτες και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μια ανταμοιβή, παρότι υλική, πρώτα και κυρία ηθική. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδες», ανέφερε στον χαιρετισμό που απέστειλε για τη σημερινή τελετή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Στ. Καλαφάτης, σε γραπτό του χαιρετισμό, τόνισε: "Οι 18 μοτοσυκλέτες που παραδίδονται στην ΕΛ.ΑΣ, θα βοηθήσουν στην αποστολή της Άμεσης Δράσης, ώστε οι άνδρες και οι γυναίκες της υπηρεσίας να επεμβαίνουν  έγκαιρα για την ασφάλεια και προστασία του πολίτη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΟΛΘ, επειδή έχει ενσωματώσει, στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης, την αξία της ασφάλειας των πολιτών και την βελτίωση της ασφάλειας των αστυνομικών, που είναι νέα παιδιά, εργαζόμενοι της διπλανής πόρτας, αφοσιωμένοι στο καθήκον. Βασική προϋπόθεση της άσκησης του καθήκοντός τους είναι ο άρτια λειτουργικός και σύγχρονος εξοπλισμός -και σ’ αυτό η βοήθεια του Οργανισμού Λιμένος με τη σημερινή δωρεά, είναι σημαντική.

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός συνολικά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ένα διαρκές μέλημα της Κυβέρνησης. Η προσπάθεια όμως δεν αφορά μόνο τις κρατικές υπηρεσίες. Πολλές φορές συντάσσονται σε αυτήν η κοινωνία, η αυτοδιοίκηση, οι φορείς αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κι αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή εκδήλωση".

Η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου συνεχάρη τη διοίκηση του ΟΛΘ για τη δωρεά των μοτοσικλετών και υπογράμμισε πως «θα βοηθήσουν την αποστολή της άμεσης δράσης που φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών. Παρέχουμε όλο τον εξοπλισμό στους αστυνομικούς, αξιοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Τόνισε, επίσης, ότι παρά τα προβλήματά της, η Ελληνική Αστυνομία είναι από τις καλύτερες του κόσμου και ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών.

Ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπουλούμπασης ανέφερε πως η Ελληνική Αστυνομία θα αξιοποιήσει τις μηχανές στον μέγιστο βαθμό, ενισχύοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και το επίπεδο ασφαλείας των πολιτών. «Εκφράζω την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μου καθώς αυτή η πρωτοβουλία αντανακλάται στο ηθικό του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του».