Απουσίαζε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την πρωινή έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, λόγω ξαφνικής πρωινής μικροαδιαθεσίας. 

Η έπαρση έγινε με όλες τις τιμές για να αρχίσουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο του "Όχι" του 1940, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Παρέστησαν ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Τον Εθνικό Ύμνο παιάνισε η μπάντα του πολεμικού ναυτικού, ενώ άγημα της ΣΣΑΣ απέδωσε τιμές. Χαιρετιστήριες βολές έριξε η αγκυροβολημένη στα ανοικτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης φρεγάτα "Σπέτσαι".


«Η έπαρση της σημαίας μας σήμερα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μας γυρίζει 110 χρόνια πίσω, όταν η προέλαση του ελληνικού στρατού ανάγκαζε τον Οθωμανό πασά να παραδώσει τη Θεσσαλονίκη σε εκείνους που πράγματι ανήκει. Μας γεμίζει περηφάνια και μας εμπνέει πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνισμού ότι πάνω από όλα ενωμένοι μπορούμε να αποκρούσουμε και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση τετελεσμένου σε βάρος της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο κ Καλαφάτης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει στην έπαρση της σημαίας μας. «110 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν για να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονια αλλά και για να είμαστε σήμερα σε αυτό το επίπεδο ακμής και περηφάνιας. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη τους και να φροντίσουμε ώστε η πολη μας και η Μακεδονια μας να είναι ένα σύμβολο στην ιστορία», κατέληξε.