Ερώτηση στη Βουλή, για το τραγικό συμβάν της πτώσης και του σοβαρού τραυματισμού φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια μαθήματος, κατέθεσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελλής.

Όπως υπογραμμίζουν, ο φοιτητής "αναγκάστηκε να καθίσει σε περβάζι παραθύρου λόγω του τρομερού συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα", κάτι που "αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων Επιβεβαιώνει την εγκληματική πολιτική υποβάθμισης των πανεπιστημίων που, διαχρονικά υποστήριξαν όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζει και η σημερινή της ΝΔ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι τεράστιες ελλείψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, οι ανεπαρκείς υποδομές, οι ελλείψεις σε εργαστήρια και αναλώσιμα. Το κόστος όμως ουδέποτε αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για ό,τι σχετίζεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα".

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, "η κυβέρνηση, ενώ βρήκε άμεσα τα 50 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία, επέλεξε να αγνοήσει τα επανειλημμένα αιτήματα των Συλλόγων φοιτητών και διδασκόντων για σύγχρονες υποδομές και για προσλήψεις διδακτικού προσωπικού. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική του πανεπιστημίου - επιχείρηση που αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή των φοιτητών".

Ρωτούν, δε, την υπουργό Παιδείας, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση "για να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονα κτίρια και ασφαλείς υποδομές στο Α.Π.Θ. και τις αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών και 'σπάσιμο΄' των τμημάτων στο Α.Π.Θ."