Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Θεσσαλονίκης - αυτήν τη φορά κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες.

Την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει στις 10 Οκτωβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Στη σχετική αφίσα, μάλιστα, που αναρτήθηκε, ήδη, στα social media, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως η πρώτη του θητεία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ως λόγους των δυσκολιών αναφέρει την πανδημία, ενώ... κλείνει το μάτι για την απλή αναλογική που τον ανάγκασε σε πρωτόγνωρες, για τα ελληνικά δεδομένα, κινήσεις.

Η ίδια ανακοίνωση παραπέμπει στην... κυβέρνηση. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι "Δημιουργώντας τη Θεσσαλονίκη του 2030", που ελάχιστα διαφέρει από τη Θεσσαλονίκη 20-30 του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα 30+ έργα που ανέλαβε να τρέξει, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Στ. Καλαφάτης.

Αν και μας χωρίζουν πολλοί μήνες ως τις δημοτικές εκλογές και θα μεσολαβήσουν οι βουλευτικές (ενδεχομένως και... δύο βουλευτικές εκλογές), είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν κομματικά χρίσματα ή... συμπάθειες και προς ποιους. Πάντως, στα στρατηγεία των κομμάτων, αυτήν την περίοδο ουδείς ασχολείται με τις εκλογές του Α και Β βαθμού ΤΑ...

Γράφει ο Περαστικός