Δυο σημαντικές υπουργικές αποφάσεις, για το δήμο Παύλου Μελά, υπέγραψε, σήμερα, ο υφυπουργός  Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς. Η πρώτη αφορά το περίφημο οικόπεδο του παλιού εργοστασίου του ΑΓΝΟ και η δεύτερη την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ευκαρπίας.

Την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συνέβαλε στην επίσπευση των διαδικασιών:

«Οι δύο υπουργικές αποφάσεις, που υπογράφηκαν σήμερα, σχετικά με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας και την αλλαγή χρήσης του πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, ανάβουν το πράσινο φως για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών των δύο περιοχών. Δίνεται, πλέον, η δυνατότητα, στον οικείο Δήμο, να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων, ώστε το πρώην εργοστάσιο να πάψει να είναι ένα κουφάρι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία πάρκων, κοινόχρηστων χώρων, παιδικών χαρών, ενώ αλλάζει και ο συντελεστής δόμησης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την υπογραφή των δύο υπουργικών αποφάσεων από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά.

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε: «Οι αποφάσεις αυτές, αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις ότι ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδιαφέρονται για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων της περιοχής. Όπως είχα επισημάνει όταν, με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη είχαμε πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο του ΑΓΝΟ, βήμα - βήμα λύνουμε προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο. Μιλάμε με πράξεις - όχι με λόγια».​

Στη φωτογραφία, ο κ. Καλαφάτης, με τον γενικό γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθ. Μπακογιάννη, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν, τον περασμένο Μάιο, στο οικόπεδο του ΑΓΝΟ.