Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών αναγκών τους ξεκίνησαν οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο δήμος σε σχετική του ανακοίνωση «η προσπάθεια του δήμου Νεάπολης Συκεών για να ενισχύσει με κάθε τρόπο τους πολίτες δεν σταματάει.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους οικονομικά ασθενέστερους, η πολιτική είναι σαφής και ξεκάθαρη: ότι χρειάζεται θα παρασχεθεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Εμείς δεν περιμένουμε τα κίνητρα και τα μέτρα της κυβέρνησης. Από τον Μάιο αρχίσαμε και υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας. Είναι καθήκον όλων μας να περιορίσουμε την σπατάλη ενέργειας.

Είναι καθήκον παγκόσμιο, περιβαλλοντικό, ευρωπαϊκό, εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό. Καλούμε όλους τους δημότες να ακολουθήσουν τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας. Θα δανειστώ το ρητό των Αμερικανών ιθαγενών: Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Γνώση είναι η σωστή ενημέρωση

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Υπηρεσίες του δήμου έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών αναγκών τους ενόψει του χειμώνα. Η ενημέρωση ανήκει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ορίζοντας» 2020 (Horizon) και υλοποιείται σε τέσσερις μεσογειακές χώρες με την επωνυμία Cooltorise.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, σε τέσσερα ΚΑΠΗ (Α΄ και Β΄ Νεάπολης, Β΄ Συκεών, Α΄ Αγ. Παύλου) έγιναν παρουσιάσεις από την εταιρεία Vilabs με ομιλητή τον Χαράλαμπο Χατζημαλή. Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων, εκτός από τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, κάθε πολίτης μπορεί να κάνει το εξής απλό: θα πάρει μαζί του λογαριασμούς ρεύματος και αερίου και θα μάθει να τους διαβάζει σωστά όσον αφορά στην κατανάλωση και τις χρεώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ

-Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 // 11 π.μ. // ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας

-Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 // 9 π.μ. // Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών

-Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 // 11 π.μ. // ΚΑΠΗ Πεύκων