Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11/2022) υποδέχεται το κοινό την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με μια γλυκιά ταινία ενηλικίωσης, που αποτίνει φόρο τιμής στη μαγική αύρα και τη λυτρωτική δύναμη του σινεμά. 
Το The Fabelmans, η πιο προσωπική και εξομολογητική ταινία σε ολόκληρη την καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που απέσπασε πρόσφατα το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, είναι η ταινία έναρξης του 63ου ΦΚΘ. 
Πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ Λα Μπελ στο ρόλο του 16χρονου φιλόδοξου σκηνοθέτη Σάμι Φέιμπελμαν, η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς στο ρόλο της καλλιτέχνιδας μητέρας του Μίτσι, ο Πολ Ντέινο στο ρόλο του επιτυχημένου, επιστήμονα πατέρα Μπερτ, ο Σεθ Ρόγκεν στο ρόλο του Μπένι Λόουερι, του καλύτερου φίλου του Μπερτ και αποκαλούμενο θείο των μικρών Φέιμπελμαν, και ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζαντ Χερς στον ρόλο του θείου της Μίτσι, Μπόρις. 
Ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης έχει διπλό ρόλο σκηνοθέτη-σεναριογράφου και έγραψε το σενάριο μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Σεναρίου και κάτοχο Πούλιτζερ, θεατρικό συγγραφέα Τόνι Κούσνερ. 
Το The Fabelmans κάνει αβάν πρεμιέρ σε επιλεγμένες αίθουσες των ΗΠΑ στις 11/11, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24/11 από την Odeon.