Την καθιερωμένη βόλτα του στα περίπτερα της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η βόλτα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:30, με την ανακήρυξή του σε επίσημο μέλος του ΓΣ Ηρακλής, με τους ανθρώπους του Γηραιού να τον ευχαριστούν για τη συμβολή του στη σωτηρία του συλλόγου.

Ακολούθησε η επίσκεψή του στο περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Εκεί ενημερώθηκε για τα σύγχρονα συστήματα της Υπηρεσίας ενώ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος του απένειμε τιμητική πλακέτα. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής για το σημαντικό έργο που προσφέρουν.Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο περίπτερο Έρευνας και Καινοτομίας, όπου βρίσκονται τα σταντ των πανεπιστημίων και των ερευνητικών ομάδων. Εκεί συνομίλησε με φοιτητές, είδε από κοντά τα αγωνιστικά μονοθέσια και τις μοτοσικλέτες, ενώ είχε και την ευκαιρία να… παίξει σκάκι με ρομπότ στο σταντ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και να ενημερωθεί για την πλατφόρμα προγραμματισμού duck code.

Επόμενος σταθμός ήταν το περίπτερο Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εκεί παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Καταστροφή ενώ ενημερώθηκε και για τους συμβολισμούς της έκθεσης αυτής.Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε με μια σύντομη στάση σε σταντ φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία αλλά στο περίπτερο των Επιμελητηρίων, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδωσίου και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργο Καββαθά, να του μεταφέρουν την αγωνία και της αγοράς λόγω του ράλι των αυξήσεων και να τονίζουν πως η κρατική ενίσχυση δεν είναι αρκετή.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ως δώρο μια φανέλα του μπασκετικού ΠΑΟΚ από τους ανθρώπους της ΚΑΕ.. Μάλιστα, του χάρισαν δύο φανέλες και για τους δύο γιους του, τον Ορφέα και τον Φοίβο.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας πέρασε μπροστά από το σταντ της μπύρας “Νύμφη” και δεσμεύτηκε να τη δοκιμάσει.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε εργαζόμενους και επισκέπτες της Έκθεσης, ενώ έβγαλε και τις καθιερωμένες selfies.

Επιπλέον, είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης διαμηνύοντάς τους πως βρίσκεται στο πλευρό τους.

Παρά το γεγονός πως τιμώμενη χώρα της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επισκέφθηκε το περίπτερο των ΗΑΕ στο πλαίσιο της βόλτας του στα περίπτερα της ΗΑΕ.

Πριν ξεκινήσει την περιοδεία στα περίπτερα της Έκθεσης, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με το ΔΣ της ΔΕΘ – Helexpo αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων της.

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Η ομιλία του κ. Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.