Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Super League 1 για το θέμα της καταβολής των χρημάτων από την φορολόγηση των παικτών των τυχερών παιχνιδιών. Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως με βάση την ΚΥΑ τα ποσά που αντιστοιχούσαν για το 2022 δόθηκαν ως προκαταβολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το 2021 και πως η επόμενη καταβολή, που αφορά το 2023, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023. Το σημαντικότερο είναι πως ο υπουργός οικονομικών διεμήνυσε πως δεν μπορεί να γίνει προκαταβολή των χρημάτων νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία καθώς μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε πρόβλημα στο προϋπολογισμό.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ήταν το επιθυμητό για την Σούπερ Λιγκ και αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι το αν αυτό θα επηρεάσει την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς το θέμα θα συζητηθεί σε ΔΣ που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Θέλω να σταθώ σε ένα ακόμα ζήτημα που ξέρω ότι σας απασχολεί. Τα έσοδα από το Στοίχημα. Οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις για να δοθεί λύση». Βέβαια, όπως φάνηκε από τα όσα είπε ο υπουργός οικονομικών, καμία ημερομηνία δεν πήρε αναβολή, με τον πρόεδρο της Λίγκας να μην καταφέρνει τίποτα από τα όσα υποσχέθηκε στις ομάδες που τον στήριξαν για να βρεθεί στην προεδρία.