Ακόμη ένα μετάλλιο εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα πυγμαχίας με τον Τόπαλο Βασίλη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων που διεξάγεται στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Ο πρωταθλητής μας έπειτα από την νίκη που πραγματοποίησε με 5-0 στα σημεία επί του αθλητή από την Ρουμανία Elisei Otvos Diego έχει περάσει στον ημιτελικό της κατηγορίας των 60 κιλών, όπου θα διεκδικήσει την νίκη με μοναδικό στόχο να βρεθεί στον τελικό.
Νίκη πετύχαμε στην φάση των 16 και από τον Καραϊτη Άγγελο 52 κιλά, ο οποίος νίκησε τον Μολδαβό Alexandr Marga με διακοπή στον δεύτερο γύρο.
Σήμερα αγωνίστηκε στην φάση των 16 και ο Βασιλειάδης Βασίλης στην κατηγορία των 44 κιλών, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει από τον Ιρλανδό Daniel Joyce χάνοντας στα σημεία με 5-0.
Ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης βλέπει το όραμά του για την αναγέννηση του αθλήματος να παίρνει σάρκα και οστά με τους παίδες και τις κορασίδες μας να αγωνίζονται σαν αληθινά λιοντάρια στην αρένα του ρινγκ. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Μαριόλης εξέφρασε τα συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή δηλώνοντας χαρακτηριστικά: Μας κάνατε για ακόμη μια φορά με κάθε νίκη σας, όπως και με κάθε αγωνιστική σας προσπάθεια να νοιώθουμε υπερήφανοι για τα γαλανόλευκα γάντια! Καλή συνέχεια!
Τις επόμενες ημέρες δύο ακόμη αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη δύο μετάλλια με τους Κωνσταντινούδη Πέτρο στα 42 κιλά και ο Μπλιατζε Νικόλαο στα 70 κιλά, οι οποίοι μετά από τις προχθεσινές τους νίκες θα αγωνιστούν στην φάση των 8 με στόχο την νίκη, προκειμένου να βρεθούν στο βάθρο των νικητών.
Να σημειωθεί ήδη η Σδούγα Αγγλική στην κατηγορία των 40 κιλών έχει εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο για την χώρα μας και θα αγωνιστή στον ημιτελικό της κατηγορίας της με στόχο να βρεθεί στον τελικό!