Δεν άργησε, τελικά, να δοθεί τέλος στο σίριαλ της διαδοχής του Seb Vettel στην Aston Martin. Ο Lawrence Stroll εξασφάλισε τις υπηρεσίες του δις πρωταθλητή Fernando Alonso από το 2023 και μετά. Η κίνηση του Alonso να μεταπηδήσει στην Aston Martin αποτελεί αρκετά μεγάλη έκπληξη.Ο Ισπανός έμοιαζε να είναι προσηλωμένος στο χτίσιμο της τρέχουσας ομάδας του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Otmar Szafnauer, οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο του Fernando με την Alpine βρίσκονταν σε πολύ καλό σημείο. Φαίνεται, όμως, ότι ο Stroll δεν έχασε χρόνο αυτή την εβδομάδα και κατάφερε να δελεάσει τον Alonso.
“Γνωρίζω τον Lawrence και τον Lance αρκετά χρόνια και είναι προφανής η φιλοδοξία τους να επιτύχουν στην F1″ έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Alonso. “Γνωρίζω την δέσμευση που έχουν στο στόχο τους καθώς και τα ποσά που έχουν επενδύσει στις εγκαταστάσεις τους“.
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο στον Oscar Piastri για την δεύτερη θέση στην Alpine. Από την άλλη ο Lance Stroll θα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί από έναν ακόμη μεγάλο οδηγό της κλάσης του Alonso. Η απόφαση του Ισπανού δείχνει ότι εκείνος πιστεύει στο project της Aston Martin για το μέλλον, παρά την χαμηλή φετινή της ανταγωνιστικότητα.