Εν αναμονή του μηνύματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις υποκλοπές, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε αυτό το θέμα, αφού επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, θα επαναλάβει ότι δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα για το επίμαχο ζήτημα και θα εξαγγείλει θεσμικές πρωτοβουλίες:

Το πολιτικό κλίμα οξύνεται ολοένα και περισσότερο, με αφορμή την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Το Μαξίμου διέψευσε όσα έγραφε το “Βήμα της Κυριακής”, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δήλωση για να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη. Η ιστορία θύμισε την περίφημη συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με τον Ταγίπ Ερντογάν, που είχε δημοσιεύσει η ίδια εφημερίδα, συνάντηση που, όμως, είχε αναβληθεί.

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν εξοργιστεί με τις φήμες που, εντέχνως, διαρρέονται, για άσκηση βίας από τον Ν. Ανδρουλάκη σε συντρόφους του. Για “εκτσογλανισμό” κατηγόρησε στελέχη της ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Κλιμακώνει την πίεση στην κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας, όπως, άλλωστε, ήταν αναμενόμενο, μιλώντας για πρακτικές μαφίας και καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη “να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος”. 

’'Με τις αθλιότητες σε βάρος του Πρωθυπουργού, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση των πραγματικών συμβάντων'', δήλωσε, από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Λάδι στη φωτιά έριξαν δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανού για “προσωπικά δεδομένα” του Ν. Ανδρουλάκη που συνδέονται με τις υποκλοπές. Ανακάλεσε στη συνέχεια καταγγέλλοντας διαστρέβλωση. 

Στο μεταξύ, άρχισε να διακινείται σενάριο ότι την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχαν ζητήσει άλλες χώρες, κάτι που έφερε την κατηγορηματική διάψευση από τον Ουκρανό και τον Αρμένιο πρέσβη στην Ελλάδα. 

Οι πολιτικές εξελίξεις εμπλέκονται, καθώς υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τάχθηκαν ΚΚΕ-Ελληνική Λύση - ΜέΡΑ 25. Θετικά έχει ταχθεί και η ΝΔ στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Άρχισαν όμως, να κυκλοφορούν σενάρια ανασχηματισμού για το τέλος του καλοκαιριού. Ειδικά μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη. 

Σε συσκέψεις στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη το Σαββατοκύριακο διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμήσεις για ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών, κάτι που αποκλείει, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, την αποκάλυψη νέων στοιχείων για το κακόβουλο λογισμικό Predator και τη χρήση του στην Ελλάδα προανήγγειλε ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης που ήταν κι αυτός, στο πρόσφατο παρελθόν, θύμα υποκλοπής.