Κλιμάκωση στις σχέσεις Μαξίμου - Χαριλάου Τρικούπη έχουμε από χθες, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού. Ας δούμε τι ακολούθησε:

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και να δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο φάκελος της παρακολούθησης του. 

Ατυχής απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου: Είπε ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της ΕΥΠ για τον Ν. Ανδρουλάκη και τον κάλεσε να μην εργαλειοποιεί κομματικά την υπόθεση. “Η συνέχεια στη Βουλή” κατέληξε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας στήριξε το αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη και κάλεσε “να μάθουμε πόσοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ”. 

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη που έχει πέσει θύμα παρακολούθησης με το Predator στις 16 Αυγούστου. 

Επίσης, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο καταθέτει σήμερα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ρωτηθεί κυρίως για ανάρτηση του στην οποία αναφέρει ότι το 2018, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιώτης παρακολουθούσε τις προσωπικές του στιγμές.

Για πρωτοφανή αντιπερισπασμό κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τ. Τέλλογλου εξέφρασε στο twitter δυσφορία για τη διαρροή σχετικά με την επικείμενη κατάθεση του. 

Πέραν της έρευνας Ντογιάκου, τρεις εισαγγελείς ήδη διενεργούν έρευνα τόσο για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.