Και ξαφνικά γέμισαν οι λογαριασμοί των ασπρόμαυρων οπαδών, στα σόσιαλ μίντια, με αναφορές στον πρωθυπουργό, όχι και τόσο κολακευτικές. Μόνον που για αφορμή στάθηκε μια... παρεξήγηση.

Τι έγινε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, για το θέμα των παρακολουθήσεων του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, είπε μεταξύ άλλων:

"Σε όλους αυτούς, λοιπόν, θα ήθελα να απευθύνω μερικά σταράτα λόγια. Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα άλλα λιμάνια, από τα οποία κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα Μέσα Ενημέρωσης με γνωστούς πρωταγωνιστές με στόχο να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Ούτε το μερικό θα γίνει γενικό, με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και μαζί της ο τόπος".

Τα λόγια αυτά του πρωθυπουργού (σταράτα ή όχι, δεν έχει σημασία) στάθηκαν αφορμή για αναρτήσεις φίλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θεώρησαν ότι η αναφορά σε ρούβλια και λιμάνια αφορούν τον... Ιβάν Σαββίδη κα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Μάλιστα κάποιοι έκαναν και... αναλύσεις για το πώς ο ΟΛΘ θα έπρεπε να στηριχθεί για να "ανοίξει" το λιμάνι σε επιβατηγά πλοία! 

Η όλη ιστορία δείχνει, από τη μία, τη δύναμη των σόσιαλ μίντια, αλλά από την άλλη και την ευκολία με την οποία ξεχνάμε τα πάντα!

Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Ο πρωθυπουργός απαντούσε στον... κ. Τσίπρα, ο οποίος, τον Ιούνιο του 2015, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη (όταν η χώρα αναζητούσε ρούβλια για να βγει από την κρίση, αλλά τελικά... δεν τα βρήκε κι έσπευσε, τελικά, στις Βρυξέλλες για να βρει ευρώ), είχε δηλώσει:

«Είμαστε λαός της θάλασσας που δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη, σε καινούργιες θάλασσες, προκειμένου να φτάσουμε σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια»!

Ήταν ακριβώς η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε κάποιον να τον βοηθήσει να πληρώσει το χρέος.

Σε αυτή τη δήλωση του κ. Τσίπρα απάντησε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, αλλά κάποιοι που, προφανώς, ούτε το γνώριζαν και κάποιοι που, προφανώς, δεν το θυμόντουσαν, έκαναν... λογικά άλματα κι έφθασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη!

Η όλη ιστορία δείχνει τη βαρύτητα που δίνουμε, πλέον, όλοι, στα σόσιαλ μίντια. Κάτι που κάποιοι έχουν φροντίσει να εκμεταλλευτούν προς το συμφέρον τους. Κι όσοι δεν καταλαβαίνουν και το θέλουν σε... εικονίτσες, μπορούν να ανατρέξουν στην ταινία Brexit. Εκεί θα δουν πώς, το επιτελείο του (προς το παρόν) πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στηρίχθηκε στο Facebook για να σπρώξει τον Βρετανικό λαό να αποφασίσει την έξοδο από την Ε.Ε.