Πέντε εκδηλώσεις με ομιλητές υπουργούς, κομματικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων σχεδιάζει η ΝΔ να διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη φετινή 86ηΔΕΘ, που θα είναι προεκλογική.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν πριν αλλά και μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ και στοχεύουν στην ευρύτερη κινητοποίηση του κόμματος, αλλά και στη στενότερη επαφή κυβέρνησης και κόμματος με τη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα και τους πολίτες». Ομιλητές θα είναι οι Μάκης Βορίδης (Υπουργός Εσωτερικών), Στέλιος Πέτσας (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών), Παύλος Μαρινάκης (Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ), καθώς επίσης και οι Μιχάλης Σταυριανουδάκης (Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης) και Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 6.30το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή των επιστημονικών φορέων στο μεταρρυθμιστικό έργο και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών». Κεντρικοί ομιλητές εδώ θα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργός Οικονομικών) και ο Κώστας Τσιάρας, (Υπουργός Δικαιοσύνης), ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Επιστημονικών Συλλόγων, όπως ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φινοκαλιώτης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα γίνει εκδήλωση για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τη μείωση της ανεργίας, στην οποία θα μιλήσουν οι Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και Σπύρος Πρωτοψάλτης (Πρόεδρος ΔΥΠΑ), ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Παύλος Μαρινάκης (Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ),Ορφέας Γεωργίου (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ) και Θεόδωρος Κόλλιας (Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα).

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση της ΝΔ με θέμα τα έργα που αλλάζουν την εικόνα της Μακεδονίας και διοργανωτές τις Γραμματείες Προγράμματος και Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Κεντρικοί ομιλητές εδώ θα είναι οι Κώστας Καραμανλής (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Γιώργος Καραγιάννης (Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών) και Πάρις Μπίλλιας (Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών). Η εκδήλωση θα γίνει στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων.

Τέλος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο δημαρχείο Πανοράματος διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας της κυβέρνησης» και διοργανωτές τις Γραμματείες Ατόμων με Αναπηρία, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, καθώς και το Μητρώο Στελεχών. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ θα λειτουργήσουν περίπτερα προβολής του κυβερνητικού έργου σε δύο σημεία της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους και Πεζόδρομο Καλαμαριάς) από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.