Με την κατηγορία της παράνομης βίας-όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- συνελήφθησαν τα δύο άτομα έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. 

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην οινοποιία και επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και τον αναπληρωτή γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Μαλαματίνα» και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και του Αναπληρωτή Γραμματέα της Ομοσπονδίας και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διοίκησης Ε.Κ.Θ., Γιάννη Νιβορλή κατά τη διάρκεια απεργίας στην «Μαλαματίνα». 

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΘ, υπογραμμίζει:

"Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης συνεχίζουν εδώ και μέρες τον δίκαιο αγώνα τους. Αντιδρούν στις απολύσεις εργαζομένων στις οποίες έχει προχωρήσει τη νέα ιδιοκτησία, τον συστηματικό εκφοβισμό σε βάρος τους και την παραβίαση κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Μετά την προσπάθεια των διευθυντικών στελεχών να «σπάσουν» τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου βάζοντας μπρος τη γραμμή παραγωγής με ανειδίκευτους εργάτες, σήμερα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα με αποτέλεσμα τη σύλληψη συνδικαλιστών εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί προσαγωγές στο τμήμα τις προηγούμενες ημέρες μελών της διοίκησης του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες της νέας ιδιοκτησίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων οι οποίοι αγωνίζονται για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Η εργοδοτική αυτή αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

Καλούμε την διοίκηση της επιχείρησης να σταματήσει τις διώξεις. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών".

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τις συλλήψεις, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση. Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά και η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας «είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα». Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» βρίσκονται σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ζητώντας την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.