Άμεσα συστήνεται  τεχνική ομάδα έργου για το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη, υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, η οποία θα συνέλθει εντός των επόμενων ημερών. 

“ Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για να αποκτήσει ο Άρης νέο σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως του αρμόζει, είναι αποδεδειγμένο. Μετά από μία σειρά τηλεδιασκέψεων με τη συμμετοχή υπουργών, βρισκόμαστε, πλέον, στο σημείο που στόχος μας είναι να θωρακίσουμε θεσμικά το όλο project. Γι΄ αυτό και προχωρούμε, με προσεκτικά βήματα”, δήλωσε ο  Καλαφάτης, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το νέο γήπεδο.  

Πρόσθεσε ότι “ ιδιαίτερα σημαντική είναι η ομόθυμη στήριξη του εγχειρήματος από τους εμπλεκόμενους φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού, δηλαδή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας - Χορτιάτη, όπως προέκυψε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα”.

“ Στην Κυβέρνηση ακολουθούμε τις σαφείς οδηγίες του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, όπως είναι και η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων”, υπογράμμισε.

Στην ομάδα έργου, την οποία συντονίζει ο κ. Καλαφάτης, συμμετέχουν για τον Άρη ο πρόεδρος του ΑΣ Λευτέρης Αρβανίτης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Τριμμάτης, εκ μέρους της ΠΚΜ οι αντιπεριφερειάρχες Πάρις Μπίλλιας και Κωνσταντίνος Γιουτίκας, εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης κι ο τεχνικός του σύμβουλος Δ. Μήτρου κι εκ μέρους του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

Οι δηλώσεις των ανθρώπων του Άρη

Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/8), με αφορμή το θέμα του νέου γηπέδου του Άρη, εμφανίστηκαν οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν τους «κιτρινόμαυρους».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Τριμμάτης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης που αφορούσε το μεγαλόπνοο πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου του Άρη. Υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και οριοθετήθηκε ένας χρονικός ορίζοντας, μέσα στον οποίο πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες συναντήσεις ώστε να προχωρήσουν κυρίως τα τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία θα δώσουν στην Κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει το ζήτημα στην τελική του φάση. Στη φάση της υλοποίησης. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Πολιτείας, της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων έδειξαν στην τηλεδιάσκεψη βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Είμαι πεπεισμένος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις, ώστε το μεγάλο όραμα της οικογένειας του Άρη να πάρει σάρκα και οστά».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αρβανίτης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, σχολίασε: «Η σύσκεψη πήγε καλά. Συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Από εδώ και πέρα, περιμένουμε πράξεις για το νέο γήπεδο του Άρη».