The Godfather. Πρόκειται για την τριλογία των ταινιών που άλλαξε τα δεδομένα στον κινηματογράφο. 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, η σειρά 10 επεισοδίων, «The Offer», παρουσιάζει το παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία του Νονού, μέσα από τις αληθινές εμπειρίες δυο παθιασμένων παραγωγών, και ενός νεόκοπου, άπειρου σκηνοθέτη, που ανέλαβε το έργο επειδή κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να το σκηνοθετήσει. Κόντρα σε ένα στούντιο που δεν πίστευε στο project και θεωρούσε το είδος «πεθαμένο», μια σειρά ύμνος για το καλλιτεχνικό όραμα ενός ανθρώπου, που οδήγησε στην γέννηση μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.

Ας πιάσουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μάρτιος 1972: Στο θρυλικό Loew's State Theatre με τις 3.200 θέσεις, προβάλλεται για πρώτη φορά «Ο Νονός». Το κοινό εκστασιάζεται. Επικρατεί η απόλυτη τρέλα – ίσως ήταν αναμενόμενη αν σκεφτούμε τα πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα που έχει πουλήσει μόνο το πρώτο μέρος. Η μανία αυτή μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός και όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό. Το παγκόσμιο box office σπάει ρεκόρ για την εποχή! 250 εκατομμύρια δολάρια είναι αυτά, άλλωστε!

Μία ημέρα νωρίτερα οι μαφιόζοι της Νέας Υόρκης παρακολούθησαν σε αποκλειστικη προβολή την ταινία για να δώσουν το τελικό ΟΚ.

Απρίλιος 2022: Έχουν περάσει περίπου 32 χρόνια από την τρίτη και τελευταία ταινία. Από τη στιγμή που η αιματοβαμμένη οικογένεια Corleone πέφτει στη λήθη. Από τη στιγμή που η αυλαία πέφτει. Άραγε, έχει πέσει η αυλαία; Ο Νονός επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να ρίξει άπλετο φως σε όλο το παρασκήνιο.

Ο Milles Teller ως ένας άλλος Al Ruddy ξεδιπλώνει το νήμα με τις υποκριτικές του ικανότητες, προσπαθώντας παθιασμένα να πετύχει το στόχο του. Κάποιοι ενοχλούνται. Κάποιοι προσπαθούν να τον σταματήσουν και είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.
Σκηνές από την «κινηματογραφική» ζωή των Corleone αναβιώνουν στην πραγματικότητα αυτή τη φορά, πριν καν εκείνη βγει στον αέρα. Ίσως ο Mario Puzo και ο Francis Ford Coppola να πήραν από εκεί τις ιδέες τους για όλες, εκείνες τις εμβληματικές σκηνές του Νονού. Ο Al ζει τη ζωή του στα άκρα προσπαθώντας να βρει και να κρατήσει την ισορροπία ανάμεσα σε μία πιθανή βεντέτα. Θα τα καταφέρει άραγε;

Ο Νονός είναι εδώ και σου κάνει μια πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς! Μπορείς να παρακολουθήσεις και τα 10 επεισόδια του «The Offer», οποιαδήποτε στιγμή θες και από όποια συσκευή επιθυμείς, αποκλειστικά στην COSMOTE TV!