Στα μεγάλα έργα υποδομής για τις συγκοινωνίες, τις μεταφορές και την ασφάλεια των μετακινήσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, την τόνωση της απασχόλησης και την αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης, αναφέρεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «TheOpinion.gr».

Υπογραμμίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, πριν λίγες ημέρες, το πρόγραμμα «Μεταφορών 2021-27». Ξεκινά έτσι στη χώρα μας μια νέα περίοδος με έργα προϋπολογισμού 2,2 δις ευρώ, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και της προοπτικής της χώρας, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την τόνωση της απασχόλησης, την αναπτυξιακή διαδρομή της χώρας".

Προσθέτει ότι "το ένα μετά το άλλο μια σειρά σημαντικά έργα υποδομής μπαίνουν στις ράγες, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη διασύνδεσή του με τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Επενδύουμε στο σιδηρόδρομο και στη συνεχή αναβάθμιση των οδικών δικτύων. Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πακέτο σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα  ύψους σχεδόν 5 δις ευρώ". 

Χαρακτηριστικά, αναφέρει τα εξής έργα:

- Tο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του ΟΛΘ με το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο θα αναδείξει το λιμάνι σε διαμετακομιστικό κόμβο. Το έργο βρίσκεται ήδη στη Β' φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

- Tη  σιδηροδρομική σύνδεση  Θεσσαλονίκη - Τοξότες  που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο όλων των εποχών (1,68 δις ευρώ), αναβαθμίζοντας πλήρως τη σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

- Τις εργασίες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκη - Ειδομένη. Το έργο προϋπολογισμού 56,7 εκ. ευρώ έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο. 

- Το Δυτικό Προαστιακό Σιδηρόδρομο ή αλλιώς City Train της Θεσσαλονίκης που έχει ήδη δημοπρατηθεί με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου και αναμένεται ο ανάδοχος στις αρχές του 2023. 

- Τα έργα για το μετρό,  που έχουν ολοκληρωθεί πάνω από το 85%. Ειδικά στην Καλαμαριά το μετρό αναμένεται να λειτουργεί πλήρως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής.

- Το Flyover, όπου αναμένεται ανάδοχος μέχρι το τέλος του έτους.

- Τους δρόμους προς τη Χαλκιδική, όπου παραδόθηκε το -περίφημο- ορφανό χιλιόμετρο στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Νέα Μουδανιά-Ποτίδαια, μετά από καθυστερήσεις μιας δεκαετίας, ενώ νωρίτερα από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο κομμάτι του δρόμου Θέρμης - Γαλάτιστας.

- Τη διαδικασία έναρξης εργασιών είναι  ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Έδεσσας. Η Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ ήδη άναψε το πράσινο φως για το διαγωνισμό.

Κι ο κ. Καλαφάτης καταλήγει:

"Η αρχή έγινε, το νερό μπήκε στ΄αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω. Η Θεσσαλονίκη αναβαθμίζει την εικόνα της. Η Μακεδονία και η Θράκη γίνονται πιο ελκυστικές για νέους επενδυτές, κάτι που σημαίνει, ταυτόχρονα, νέες θέσεις εργασίας. Γίνονται σήμερα αυτά που η πόλη μας, η Μακεδονία και η Θράκη δικαιούνταν εδώ και χρόνια". 

Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε με κλικ εδώ.