Οι αστυνομικές αρχές της Κροατίας συνέλαβαν στα σύνορά τους ένα μοντέλο από το Μεξικό κι έναν Ρουμάνο άνδρα για μια από τις σημαντικότερες ληστείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ισπανια. Οι δυο τους κατηγορούνται πως έκλεψαν 45 μπουκάλια κρασιού από το εστιατόριο Atrio της περιοχής Κάθερες. Τα μπουκάλια κοστολογήθηκαν στη συνέχεια από τους ιδιοκτήτες και την αστυνομία στα 1,645 εκατομμύρια ευρώ! Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεργάστηκαν η ισπανική αστυνομία με την αντίστοιχη της Κροατίας, καθώς επίσης και οι υπηρεσίες της Europol και της Interpol. Η ληστεία έγινε στις 27 Οκτωβρίου του 2021. Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «El Pais» η γυναίκα ονόματι Πρισίλα Λάρα Γκεβάρα, 28 ετών, είναι εστεμμένη «Miss Γη της Πολιτείας του Μεξικού» και ήταν εκείνη που έκανε την κράτηση στο διάσημο εστιατόριο δηλώνοντας ψεύτικη ταυτότητα με καταγωγή από την Ελβετία.
Τη συνόδευσε ο Ρουμάνος άνδρας, ο οποίος είναι κάτοχος ολλανδικού διαβατηρίου, ονόματι Κονσταντίν Γκαμπριέλ Ντουμίτρου. Ο συγκεκριμένος θεωρείται ειδικός στις ληστείες ακριβών μπουκαλιών κρασιού.
Συνολικά επισκέφθηκαν το εστιατόριο τρεις φορές και καθώς θεωρήθηκαν τακτικοί πελάτες, το προσωπικό τους έδειξε τα κρασιά που υπήρχαν στην κάβα. Η ληστεία έγινε τα ξημερώματα κι αφού είχαν φύγει οι υπόλοιποι πελάτες από το εστιατόριο.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις του προσωπικού η γυναίκα φέρεται να απασχόλησε υπάλληλο που εργαζόταν στην υποδοχή κι ο άνδρας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να εισβάλει στην κάβα, αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να βγάλει αντικλείδι. Εξήλθε από αυτή κρατώντας τρις μεγάλες τσάντες γεμάτες με τα κρασιά.
Σ’ αυτές υπήρχε τουλάχιστον ένα μπουκάλι του κρασιού Chateau d’Yquem του 1806 που κοστολογείται στις 310.000 ευρώ και περισσότερα από 30 μπουκάλια του κρασιού Romanée Conti, τα οποία οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου απέκτησαν σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το 2000, καθώς και άλλα κρασιά.