Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Εθνικής Δημιουργίας κ.κ. Θ. Τζήμερος, και Κ.  Μπογδάνος, θα βρεθούν το τριήμερο 18-20 Ιουλίου στην Κεντρική Μακεδονία, για σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς και για συναντήσεις με μέλη και φίλους του συνασπισμού, στον οποίο συμμετέχει και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στα Νέα Mουδανιά, στον θερινό κινηματογράφο «Κλειώ» (Εθνικής Αντιστάσεως 7), στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο, στην οποία οι δύο πολιτικοί θα παρουσιάσουν τις θέσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, για την ανάταξη της χώρας και την ανάπτυξη.
Κομβικό ρόλο έχει η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνουν, με την υιοθέτηση ενός απλού και διαφανούς συστήματος flat tax, δηλαδή γραμμικού φόρου, με έναν μόνο φορολογικό συντελεστή 15%, για όλα τα εισοδήματα, φυσικών και νομικών προσώπων, και 15% ΦΠΑ, με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα και με παράλληλη κατάργηση κάθε άλλου φόρου (ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτών εισοδημάτων, ειδικών φόρων κατανάλωσης κ.λπ.).
Μεγάλη σημασία δίνει επίσης η Εθνική Δημιουργία στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, όπου οι νόμοι να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους πολίτες, χωρίς πολιτικά ή πελατειακά φίλτρα, στην παγίωση της τάξης και της ασφάλειας, στην αναμόρφωση της Δικαιοσύνης, στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, με εφαρμογή της Πληροφορικής παντού, στην προστασία μας από την ισλαμική εισβολή, που ονομάζουμε κατ’ ευφημισμόν «μεταναστευτικό», στην απαλλαγή της Παιδείας από τη γάγγραινα της κομματικής βίας. Η Εθνική Δημιουργία είναι ένας πατριωτικός φιλελεύθερος συνασπισμός, που έχει ως επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τον μέσο «νοικοκύρη» Έλληνα, αυτόν που βάλλεται πανταχόθεν, από την κρατική φοροεπιδρομή, από το έγκλημα, από τη γραφειοκρατία, από τη γενικευμένη ανομία, από την αναρχία, από την ακρίβεια.
Στην πρόσκλησή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Ελάτε να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε, διότι θα συζητήσουμε με τους πολίτες και θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Δεν τάζουμε διορισμούς, δεν μοιράζουμε λεφτά. Εκφράζουμε το μόνο σχέδιο, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μας κάνει Ν. Κορέα, Εσθονία, Σιγκαπούρη ή Ιρλανδία. Όμως, αυτό περιλαμβάνει κι εσάς. Μην ξεχνάτε ότι η υπεύθυνη πολιτική προϋποθέτει υπεύθυνους πολίτες.»