Stand Up Comedy και Δημήτρη Δημόπουλο σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ

 Αναλυτικά:


Θέατρο

21:15 Δημοτικό Θέατρο Κήπου Η θεατρική κωμωδία του Τζόρντι Γκαλθερόν Η Μεγάλη Πλεκτάνη με τους Λεωνίδα Κακούρη, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρη Γρηγορόπουλο, Θανάση Πατριαρχέα,Κατερίνα Νικολοπούλου. Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

21:30 Θέατρο Δάσους: Η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες»  έρχονται στο Θέατρο Δάσους από τη Δευτέρα 25 έως και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο 30ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας και στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2022 αντίστοιχα. Με τους Γιάννη Μπέζο και Βλαδίμηρο Κυριακίδη.


Stand Up

21:30 Ian’s Lounge Bar – Regency Casino Thessaloniki Ο Δημήτρης Δημόπουλος βάζει σε μια χειραποσκευή τα καλύτερα αποσπάσματα από τους stand-up μονολόγους του «Αντί Διδακτορικού», «Υπερπαραγωγή» και «Καφρόκρεμα» και προσγειώνεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μόνο παράσταση.


Κινηματογράφος

21:30 Ταράτσα Μεγάρου Μουσικής: Η ταινία "Η πόλη και η πόλη" από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

21:15 Σινέ Παράδεισος: Η ταινία "Ενκάντο, ένας κόσμος μαγικός", από το Δήμο Νεάπολης - Συκεών.

21:15 Σινέ Άλσος: Η ταινία "Full Time" από το Δήμο Νεάπολης Συκεών.

21:15 Σινέ Τζένη Καρέζη: Η ταινία "Υπόθεση Καλίνι", από το Δήμο Παύλου Μελά.


Μουσική

21:30 Beyond The Walls, Ο Γιάννης Παπαευαγγέλου και η Νατάσα Καραγιάννη, η αλλιώς οι Χίλιες Φωνές, 


Εικαστικά

08:00-20:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη νέα περιοδική Έκθεση με τίτλο: Για μια φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη – Μακεδονία (1821-2021), με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα διαρκέσει έως και τον Αύγουστο του 2022.

08:00-20:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εικαστική Εγκατάσταση «2291» Διάρκεια Έκθεσης Τετάρτη 20 Ιουλίου έως Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. Το «2291» της ERGON-CULTURE είναι ένα διατομεακό project του Bill Balaskas (Διευθυντής Έρευνας και Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών, Kingston University, London) το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής.

08:00-20:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Φωτογραφική έκθεση: «Μετασχηματίζοντας το αόρατο: από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική» Διάρκεια έκθεσης από Πέμπτη 21 Ιουλίου έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 Φωτογραφίες που λήφθηκαν σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και απεικονίζουν δείγματα επιχώσεων από προϊστορικούς οικισμούς της Δυτικής (Αυγή Καστοριάς, Κλείτος Κοζάνης, Αρχοντικό Γιαννιτσών) και Κεντρικής Μακεδονίας (Τούμπα Θεσσαλονίκης) γίνονται ερέθισμα εικαστικής έμπνευσης.

08:00-15:30 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: φιλοξενούνται, η μόνιμη έκθεση με τις επιμέρους θεματικές της, σε 11 αίθουσες σε μία έκταση 3,430τ.μ. καθώς και οι περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου, που αφορούν επετειακά, αφιερωματικά εκθέματα, πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα ιδιωτικών συλλογών καθώς και τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

09:00-14:00 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Επετειακή έκθεση «Μνημονικοί Τόποι. Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία στη Μακεδονία» , η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Τη έκθεση διοργανώνουν το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ), στο πλαίσιο των δράσεων του ΙΜΜΑ για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

11:00 - 19:00 MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης η Έκθεση «Landscape Stories» από την έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, με τη συμμετοχή 19 φωτογράφων.

10:00 - 18:00 MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η σπονδυλωτή έκθεση με τίτλο «Κοινό Κτήμα», η οποία περιλαμβάνει τα έργα τέχνης που περιήλθαν στην κατοχή του MOMus στο σύνολό του, μέσα στα τρία χρόνια από τη συγκρότησή του. Στην έκθεση συμμετέχουν 45 εικαστικοί με 69 έργα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του MOMus την τελευταία διετία, στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών και εμπλουτισμού των συλλογών του, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το ποσό των 80.000€.

10:00 - 18:00 MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη η νέα έκθεση «Οργανική Τέχνη. H Πρωτοπορία στο Πέτρογκραντ». Η έκθεση επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα μαθήματα που δίδαξε στο Πέτρογκραντ/Λένινγκραντ τη δεκαετία του 1920 ο ζωγράφος και μουσικός Μιχαήλ Ματιούσιν, ενώ γίνεται επίσης αναφορά για τη σχέση της τέχνης με την κίνηση στη ζωγράφο και χορεύτρια Νατάλια Ένμαν, μαθήτρια της Ισιδώρας Ντάνκαν και μέλος του χορευτικού και μουσικού συγκροτήματος «Γκεπταχόρ», η οποία συνέδεσε το έργο της με τις διδασκαλίες της Οργανικής Τέχνης.

Εκδηλώσεις

10:30-15:00 ΝΟΗΣΙΣ Η νέα περιοδική έκθεση: «Connected – Η Ιστορία των Υπολογιστών και η Ζωή με το Διαδίκτυο» ως και Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 και απευθύνεται σε μεγάλους και παιδιά από Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου. Η νέα έκθεση του Νόησις είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή επανάσταση και τις επιδράσεις της.

21:30, Άλσος Καλαμαριάς, Γιορτή Σαρδέλας. Παραδοσιακοί χοροί, στους οποίους συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης ” Η Αγία Παρασκευή” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κρήνης “Μπουμπουλίνα” θα διασκεδάσουν τους; κατοίκους και τους επισκέπτες της γιορτής σαρδέλας. Ενώ οι Εν Τράτα, θα συμμετέχουν με μία συναυλία παραδοσιακής μουσικής που θα μας ψυχαγωγήσει σε όλη τη διάρκεια της γιορτής. 

20:00 Βασιλικό Θέατρο: Η Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή – σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Στανίση, όπου οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών γίνονται ένα με τους Αριστοφανικούς ήρωες.