Την προβολή της ταινίας "Η πόλη και η πόλη", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σινεμά με Θέα" του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σας προτείνουμε για σήμερα.

Αναλυτικά:


Θέατρο

19:30 Σινέ Θερμαΐς: Μελωμύθι, μία Μουσικοαφηγηματική Παράσταση παραμυθιών την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

21:30 Θέατρο Δάσους: Η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες»  έρχονται στο Θέατρο Δάσους από τη Δευτέρα 25 έως και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο 30ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας και στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2022 αντίστοιχα. Με τους Γιάννη Μπέζο και Βλαδίμηρο Κυριακίδη.


Κινηματογράφος

21:30 Ταράτσα Μεγάρου Μουσικής: Η ταινία "Η πόλη και η πόλη" από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

21:15 Σινέ Παράδεισος: Η ταινία "Ενκάντο, ένας κόσμος μαγικός", από το Δήμο Νεάπολης - Συκεών.

21:15 Σινέ Άλσος: Η ταινία "Full Time" από το Δήμο Νεάπολης Συκεών.

21:15 Σινέ Τζένη Καρέζη: Η ταινία "Υπόθεση Καλίνι", από το Δήμο Παύλου Μελά.


Εικαστικά

08:00-20:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη νέα περιοδική Έκθεση με τίτλο: Για μια φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη – Μακεδονία (1821-2021), με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα διαρκέσει έως και τον Αύγουστο του 2022.

08:00-20:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εικαστική Εγκατάσταση «2291» Διάρκεια Έκθεσης Τετάρτη 20 Ιουλίου έως Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. Το «2291» της ERGON-CULTURE είναι ένα διατομεακό project του Bill Balaskas (Διευθυντής Έρευνας και Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών, Kingston University, London) το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής.

08:00-20:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Φωτογραφική έκθεση: «Μετασχηματίζοντας το αόρατο: από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική» Διάρκεια έκθεσης από Πέμπτη 21 Ιουλίου έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 Φωτογραφίες που λήφθηκαν σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και απεικονίζουν δείγματα επιχώσεων από προϊστορικούς οικισμούς της Δυτικής (Αυγή Καστοριάς, Κλείτος Κοζάνης, Αρχοντικό Γιαννιτσών) και Κεντρικής Μακεδονίας (Τούμπα Θεσσαλονίκης) γίνονται ερέθισμα εικαστικής έμπνευσης.

08:00-15:30 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: φιλοξενούνται, η μόνιμη έκθεση με τις επιμέρους θεματικές της, σε 11 αίθουσες σε μία έκταση 3,430τ.μ. καθώς και οι περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου, που αφορούν επετειακά, αφιερωματικά εκθέματα, πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα ιδιωτικών συλλογών καθώς και τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

09:00-14:00 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Επετειακή έκθεση «Μνημονικοί Τόποι. Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία στη Μακεδονία» , η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Τη έκθεση διοργανώνουν το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ), στο πλαίσιο των δράσεων του ΙΜΜΑ για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας.


Εκδηλώσεις

21:30, Άλσος Καλαμαριάς, Γιορτή Σαρδέλας. Παραδοσιακοί χοροί, στους οποίους συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης ” Η Αγία Παρασκευή” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κρήνης “Μπουμπουλίνα” θα διασκεδάσουν τους; κατοίκους και τους επισκέπτες της γιορτής σαρδέλας. Ενώ οι Εν Τράτα, θα συμμετέχουν με μία συναυλία παραδοσιακής μουσικής που θα μας ψυχαγωγήσει σε όλη τη διάρκεια της γιορτής.