Η κοινωνία υποφέρει, η χώρα μαστίζεται από δυσκολίες και τα κυβερνητικά στελέχη γυρνούν σε χορούς και πανηγύρια δήλωσε από το βήμα της Βουλής, η τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μιλώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και την πανδημία που έχει αναζωπυρωθεί αλλά και για τα άρθρα που εισάγονται στο «παρα πέντε» των εκλογών όπως τόνισε και επιτρέπουν την αύξηση διακίνησης ποσών εκτός ειδικών λογαριασμών, προκαλώντας την ελληνική κοινωνία.

«Επαναφέρετε» δήλωσε, την πρόβλεψη για έναν μόνο ΦοΔΣΑ. «Ο κ. Βορίδης είχε δεσμευτεί για την πρόσληψη 1.400 μηχανικών στους Δήμους, την οποία ουδέποτε υλοποίησε. Αντ’ αυτού με το άρθρο 60 του σ/ν αυξάνει τις αρμοδιότητες των επιστημονικών και ειδικών συνεργατών των Δήμων αφού τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να καταρτίζουν μελέτες και τεύχη διαγωνισμών».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε εκτενώς στο νόμο Θεοδωρικάκου λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν τους αρέσει η σύνθεση των Δ.Σ ; Οδηγούν σε αποστασίες και εξαγορά δημοτικών συμβούλων. Δεν τους αρέσουν οι αρμοδιότητες του Δ.Σ; Τις μεταφέρουν στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν τους αρέσει η σύνθεση της οικονομικής επιτροπής; Παραβιάζουν τη λαϊκή βούληση και αντισυνταγματικά την τροποποιούν. Δεν τους αρέσουν οι Αντιδήμαρχοι; Αλλάζουν αντισυνταγματικά την εκλογή τους. Και το καλύτερο; Τώρα φιμώνουν παντελώς την αντιπολίτευση!».

«Έχετε αλλεργία στη δημοκρατία» τόνισε, «συγνώμη που υπάρχουμε στα δημοτικά συμβούλια».

Σχολίασε ακόμη την τροπολογία με την οποία «επιστρέφει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης, ώστε ο έλεγχος των πάντων από την Κυβέρνηση να είναι απόλυτος».

Η τομεάρχης Τουρισμού μίλησε ακόμη για το Ναυάγιο της Ζακύνθου καταγγέλλοντας το γεγονός πως έξι μήνες μετά τη σύσταση της «Επιτροπής-Εκτροπής» όπως την είχε χαρακτηρίσει και κατά τη συζήτηση του Νόμου για τον Τουρισμό, ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί καμία πρόοδος στο έργο το οποίο ανέλαβε. 

Αντιθέτως, επιχειρώντας να τακτοποιήσει τις δεσμεύσεις της προεκλογικά, η κυβέρνηση προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις και πάλι. Αλλάζει τη σύνθεση της επιτροπής, εμπλέκει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού στον αμφισβητούμενο και ύποπτο ρόλο της Επιτροπής και τις υποχρεώνει να παρέχουν «πλήρη υποστήριξη». Μια επιτροπή δηλαδή να εντέλει τους υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού.  Κάλεσε ακόμη να κατατεθούν τα πρακτικά της επιτροπής.

Έκανε λόγο για «πάρτι» απευθείας αναθέσεων αναφερόμενη στο κονδύλι των 2 εκατομμυρίων 700 χιλιάδων ευρώ σε μελέτες σχετικά με τη συντήρηση του πλοίου και άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή. Κονδύλι το οποίο κατά τα λεγόμενα του κ. Κικίλια, είναι εξασφαλισμένο από το υπ. Οικονομικών.

Η τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στην έντονη διαμαρτυρία του προέδρου του ΟΑΣΠ και καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Ευθύμιου Λέκκα,  ο οποίος δημόσια έχει διαμαρτυρηθεί ότι τόσο καιρό υπάρχει αδιαφορία για τις τεκμηριώσεις επιστημόνων. Επιστημόνων που τη δεδομένη στιγμή εκτελούν ένα μεγάλο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με σκοπό τη μείωση του κατολισθητικού κινδύνου, και στο Ναυάγιο και σε άλλες περιοχές των Ιονίων.

Τα σχέδια που απεργάζεστε, είτε μετεκλογικά είτε προεκλογικά είναι ληστρικά εις βάρος του ελληνικού λαού τόνισε.