Καλή χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, η εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση του οικισμού των Λαβάρων.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ, καθώς και από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλακίκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυρκαγιά, που τώρα παρουσιάζει καλή εικόνα, εκδηλώθηκε πλησίον του οικισμού των Λαβάρων του Δήμου Σουφλίου, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, ωστόσο δεν απειλήθηκαν κατοικίες, καθώς οι άνεμοι, έντασης 4 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ, έπνεαν προς την αντίθετη του οικισμού κατεύθυνση.

 Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή του Δασαρχείου Σουφλίου υπάρχει από χθες υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) και με απόφαση του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Χρήστου Μέτιου είναι σε ισχύ η απαγόρευση της διέλευσης, της παραμονής και της κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων και στις εν λόγω δασικές περιοχές.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο