«Κάθε ευρώ το οποίο εξοικονομείται θα διοχετεύεται για να στηρίζει, να δίνει ανάσα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη. Αυτό είναι δέσμευση. Ακολουθήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσει να ισχύει», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Πρόσθεσε: «Δε θ΄ αφήσει αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Πάντα, όμως, έχοντας και στο μυαλό και στην πολιτική της ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό περιθώριο. Διατέθηκαν ήδη 3,5 δις ευρώ  για την επιδότηση του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα 260 συν 40 για τον Ιούνιο, σύνολο 300 εκατομμύρια μονάχα για το power pass. Έχουμε απόλυτη ενσυναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί από τους συμπολίτες μας. Ιδίως μάλιστα σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλ΄όχι μόνο. Άρα, είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να στηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο τους ευάλωτους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη. Εφαρμόστηκαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μια σειρά μέτρων. Έχουμε τη δυνατότητα αυτή  χάρη στις πολιτικές, που εφαρμόσαμε παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς  κρίσεις. Και  μπορέσαμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Έχουμε αποπληρώσει πρόωρα τα δάνειά μας προς το ΔΝΤ και σε λίγες μέρες  βγαίνουμε  από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας».

Για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο

«Είναι πολύ σημαντικό ότι το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο χωροθετήθηκε στη δυτική πλευρά της πόλης», ανέφερε ο Στ. Καλαφάτης.

«Είναι κάτι το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στην προηγούμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είχα την ευθύνη να βρούμε τον χώρο στον οποίο θα γίνει. Και, πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώσαμε, μαζί με τον κ. Χαρδαλιά, που έχει την αρμοδιότητα για τα στρατόπεδα ότι θα χωροθετηθεί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, απέναντι απ΄το 424 και το Παπαγεωργίου έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύμπλεγμα δομών υγείας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη Σχολική Διαμεσολάβηση, ο Στ. Καλαφάτης τόνισε:

«Είχαμε συγκεκριμένα δραματικά περιστατικά. Θυμίζω την περίπτωση του Άλκη Καμπανού, του παιδιού που δολοφονήθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πήραμε μια πρωτοβουλία και -σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας- δημιουργήσαμε μια ομάδα εργασίας από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές οι οποίοι λειτουργούν υπό την ομπρέλα του Ινστιτούτου Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μαζί με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύουμε καθηγητές σχολείων οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν μαθητές για να μπορέσουν να διαχειρίζονται περιστατικά και κρίσεις θυμού και διαπληκτισμών μέσα ή έξω απ΄τις σχολικές αίθουσες, έτσι ώστε να καταλαγιάζουν τα πάθη και να εκτονώνεται η κατάσταση. Είναι ουσιαστικά μια εκπαίδευση που γίνεται από ειδικούς επιστήμονες στους διευθυντές και είναι ένα μέρος της απάντησης που οφείλουμε να δώσουμε στο bullying».

Αναφερόμενος στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε χρόνο ρεκόρ, τελείωσε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αντίστοιχες  διαδικασίες απαιτούν συνήθως διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο».​